Předlohou pro postavu Bolka Polívky byl skutečný kriminalista Jan Štoček, který tahal pod Žďákovským mostem z vody sudy z orlických vražd! Když se kriminalista však přijel podívat na natáčení jako poradce a představitel seriálového kapitána Anděla Petr Stach (40) mu prozradil, že ho hraje Bolek Polívka, nadšení nepřišlo! „Hm, tak toho rád nemám!“ prý si Štoček odfrknul nevraživě.

Kriminalista má pocit, že mu Polívka kazí image!
Autor: Redakce

Bolek=buran

Co přesně mu vadí? Kriminalista má pocit, že mu Polívka kazí image: „Nelíbí se mi ta postava. Působí směšně a humpolácky. Bolek snad nosí stejnou košili, jako u sebe na farmě!“ postěžoval si Blesku na »buranské« ztvárnění své osoby Štoček. „Nejsem vzor všech vzorů, ale vždy jsem chodil do práce včas, oholenej a s čistýma botama! Na rozdíl od jeho postavy jsem vždy chodil do práce střízlivej a i jako kuřák jsem si nikdy nezapálil v autě ani na ulici a při výslechu nikdy nikomu netykám!“ doplnil kriminalista.

Jeho drsnou výtku jsme proto přeposlali scénáristovi seriálu Janu Malindovi (31), který odpověď takto:

"Kostýmy ani vizáž herce scénárista neovlivní. Seriálový Plíšek je starší, pomalejší a vlídnější než jeho předobraz, ale to, jak si Bolek Polívka postavu herecky upravil, se mi líbí. Diváci z mého okolí ho díl od dílu mají raději. Někteří lidé, co nemají nadhled, nechápou, že "předobraz" neznamená "dokonalá kopie". Vím, že panu Štočkovi pár rýpalů volalo a řešili s ním zažraně kdejaký detail té seriálové postavy. Na jeho místě by mě to taky štvalo, chápu ho."

Fotogalerie
8 fotografií