Tině Turner se nejspíš i poštěstí. Švýcarský deník Zürichsee-Zeitung informoval s odvoláním na místní úřady a samotnou zpěvačku, že občanství popová diva dostane a to nejspíš během půl roku.

"Tady ve Švýcarsku je to trochu protáhlý proces zahrnující tři kroky," přiznala Verena Spitzer, která žádost Tiny Turner zpracovává. Úředníci nenašli žádné překážky v udělení občanství, Turner v rozhovoru s nimi dopadla na výbornou.

Turner žije u Curyššského jezera v obsi Küsnacht s německým hudebním manažerem Erwinem Bachem.

Sama Turner uvedla, že ve Švýcarsku žije už skoro 20 let a cítí s touto zemí spojení. Oceňuje hlavně zdejší soukromí. O americký pas nepřijde, neboť její rodná země uznává institut dvojího občanství.

Stěhuje se i Gérard Depardieu

Čtyřiašedesátiletý Depardieu si po zavedení 75procentní daně z příjmů přesahujících milion eur ročně (zhruba 25 milionů korun) koupil dům v belgické obci Nechin těsně u hranic s Francií a přihlásil se k trvalému pobytu v Belgii, kde v dané příjmové kategorii je prý daň padesátiprocentní.

Občanství mu nabídl i ruský prezident Vladimir Putin, na což Depardieu ochotně kývl. "Vladimir Putin podepsal dekret o udělení občanství Ruské federace francouzskému herci Gérardu Depardieuovi," oznámil pak Kreml na své webové stránce. Herec už dostal ruský pas, který mu předal sám prezident.

Fotogalerie
9 fotografií