Tentokrát kruhy připomínají mořské živočichy. Jde o poměrně složité obrazce a přitom se zde objevily přes noc! Kdo je vytvořil?

Britské hrabství Wiltshire se již se záhadnými kruhy v obilí setkalo i v minulosti. Nyní se na poli u Woodborough Hill objevily nové obrazce - o minulém víkendu, přes noc, a poměrně složité.

Nejvíc ze všeho připomínají patrně trojici mořských živočichů. V době, kdy v jiných částech planety řeší záhadné hromadné úhyny mořských živočichů, přitáhly samozřejmě rychle pozornost ufologů, nafotila je expertka na kruhy v obilí Lucy Pringle.

Původ kruhů v obilí

Kruhy v obilí, nebo také agrosymboly, jsou v řadě případů prokazatelně vytvořené člověkem - pomocí důmyslných postupů, které zahrnují partu nadšenců, příhodné pole, prkna, provazy, tyče a pásma na měření.

Jak ale četné výzkumy prokázaly, vznik kruhů není vždy stejný. Někdy jde o doposud neznámé vlivy. Rozdílů mezi kruhy, za kterými stojí člověk, a těmi, pro jejichž původ zatím vědci marně hledají vysvětlení, je několik.

Jedním z hlavních je způsob, jakým jsou rostliny (nejčastěji obilí), ohnuté. U lidských výtvorů bývají zpřelámané, ne zcela pravidelně nasměrované. U těch druhých jen ohnuté a ležící těsně nad zemí.

V druhém případě (mimozemském?) se také objevují nezvyklé magnetické jevy a v neposlední řadě i psychické a někdy i fyzické působení na zvláště vnímavé jedince. I proto se objevila řada zastánců teorií, že prostřednictvím kruhů v obilí se s námi snaží komunikovat jiné civilizace. na otázku, zda jsme ve vesmíru skutečně sami, však odpověď neznáme.

Fotogalerie
3 fotografie