Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Pád lávky se svatebčany: Milionové odškodnění nedostanou

Autor: ČTK, Jitka Pecharová, ljš - 
2. května 2012
13:51

Přestože mají maminky ženicha i nevěsty po pádu lávku při svatbě na hradě Aichelburg u Trutnova trvalé následky, odškodněny nebudou. Trutnovský soud dnes zprostil Lenku Klimešovou (42) z turistického centra, které za hrad odpovídalo, viny. Hrozily jí až dva roky za mřížemi.

Státní zástupkyně dnes pro Klimešovou požadovala trest osmi měsíců vězení podmíněně odložený na dva roky. "Kdyby obžalovaná objekt řádně kontrolovala, mohla by zjistit viditelné poškození trámu," řekla v závěrečné řeči státní zástupkyně.

Naopak obhájce Klimešové soudu řekl, že obžalovaná nemohla neštěstí zabránit, protože poškození trámů trámovkou plotní nebylo viditelné. Klimešová ve své závěrečné řeči řekla, že celé záležitosti hluboce lituje, ale za technický stav hrádku neměla žádnou odpovědnost.

Klimešová měla uzavřenou smlouvu o běžné údržbě a prodeji vstupenek turistům s Hradní společností Aichelburg, která měla hrádek pronajatý od Správy Krkonošského národního parku (KRNAP). Neštěstí se stalo 8. července 2010, kdy se na hrádku konala svatba. Skupina svatebčanů se chtěla vyfotit na mostku před objektem. Ten se však zřítil a lidé spadli do více než tři metry hluboké průrvy pod lávkou. Sedm jich bylo zraněno. Hrádek byl několik měsíců nepřístupný, zřícený mostek na místě nahradila kovová konstrukce.

 

 

sores ( 2. května 2012 18:06 )

v Americe by tedy odškodné dostali, tam dávají i za neuvěřitelné kuriozity. Holt jiný stát, jiný mrav,že.

janast ( 2. května 2012 17:13 )

Pokud to poškození bylo tak viditelné, tak proč tam všichni najednou lezli? Ta lávka evidentně nevydržela váhu tolika lidí najednou. Chtěli mít pěknou fotku a nepřemýšleli...

wrunx ( 2. května 2012 16:16 )

petyrka ( 2. května 2012 15:28 )

Drzost některých lidí nezná mezí. Milionové odškodne?! To si dělají srandu ne?! Fakt obdivuju, že se někdo neštítí jít s něčím takovým k soudu. Pokud jak obžaloba tvrdí, že to poškození bylo viditelný, tak proč tam vůbec lezli?! Chudák ta paní Klimešová, dva roky stresu kvůli pár parazitům. Doufám, že nebudou mít tu drzost se ještě odvolávat!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání