Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Zataženo, déšť 16°C

Krvavá svatba: Nevěsta je stále v krunýři!

Autor: Slávka Červená, Jitka Žigová - 
5. srpna 2010
05:35

Přesně před měsícem se konala u zříceniny lesního hrádku Aichelburg nad krkonošským Horním Maršovem veselka. Svatební veselí se ale krátce po obřadu proměnilo v tragédii. Se 17 svatebčany se zřítil mostek, na kterém se fotili. Sedm lidí bylo zraněno. Nejhůře dopadla nevěsta (30) a její maminka (57). Obě se budou ještě několik měsíců léčit.

Nevěsta skončila se zlomeným hrudním obratlem a čtvrt roku musí nosit fi xační krunýř. Její matka, kterou se Blesku podařilo najít na Slovácku, utrpěla zlomeniny obou nohou. „Bylo to tam krásné a dcera to měla všechno dobře promyšlené. Všem se nám to líbilo. Koho by napadlo, že se něco takové stane,“ konstatovala maminka nevěsty Marie Ř.

„Před námi po můstku prošlo tolik lidí! A nic se nestalo. Čekalo to na nás! Asi to byl osud. Ani žádné varování nepřišlo. Jinak bychom utekli. Prasklo to a hned spadlo. S dcerou jsme se zřítily první. Mostek měl ztrouchnivělý spodní trám. To však nikdo netušil,“ konstatovala žena.

Ležela v posteli, obklopená časopisy. „Čtu, co jiného mi zbývá. Musím ležet. Manžel je naštěstí v pořádku. Tak se stará i se snachou a další rodinou. Moc bych chtěla poděkovat lékařům. Ležela jsem v Trutnově, nemohla jsem se hýbat. V nemocnici jsem byla vůbec poprvé,“ řekla.

„Jsem optimistka. Lékaři dovedou divy, doufám, že nohy mi dají do pořádku a budu brzy chodit. Dcera je na tom lépe. Má sice krunýř, ale může chodit a dokáže se o sebe postarat. Jejímu manželovi se naštěstí nic nestalo,“ uvedla matka nevěsty.

bezurazky ( 5. srpna 2010 22:22 )

kterého z těch svatebčanů by napadlo na tu lávku postavit malý osobní auto - 17 lidí á 70 kg - cca 1,2 tuny! nebo si fakt myslíte, že na to byla ta lávka dělaná?

cauxichti ( 5. srpna 2010 08:45 )

A rozvod si můžou udělat např. v Himalájích

Zobrazit celou diskusi