Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Podnikatel Horáček řídil akci proti Paroubkovým odpůrcům?

Autor: jos - 
10. května 2010
13:59

VIDEO: Předvolební debata Českého rozhlasu mezi Jiřím Paroubkem a Petrem Gandalovičem (ODS) měla jeden rys - Paroubkovi publikum nekriticky tleskalo, na členy ODS bučelo. Vše bylo ale nejspíš zrežírované. Víme, kdo za tím mohl stát.

"Přišla smska, že můžu dělat publikum v Národním domě. Neřekli vůbec, co to má být, ale že za to dostanu tři stovky a že to bude asi od dvou do šesti," řekla Českému rozhlasu nezletilá dívka. Tito najatí "brigádníci" pak měli podle svých výpovědí jednoduchý úkol - na slova Jiřího Paroubka reagovat bouřlivým potleskem, výroky jeho odpůrců pak "odměnit" pískáním a výkřiky nevole.

Jiří Paroubek slova o najatých studentech rázně popřel. "Modrý tým si možná nějak platí, tak možná z toho pánové (z ODS) vycházejí, že si někdo něco platí. To skutečně v sociální demokracii není. Ti lidé přišli spontánně," řekl šéf ČSSD.

Video  Řídí Horáček na tomto videu publikum v sále?  - Pro Blesk.cz - Český rozhlas
Video se připravuje ...

Český rozhlas (zpravy.rozhlas.cz) poskytl Blesk.cz video, které dokládá, že v sále byl přítomný i kontroverzní severočeský podnikatel Tomáš Horáček. Co znamenají gesta jeho rukou? Je to signál pro diváky v sále, jak mají reagovat?

Kdo je Horáček?

Tomáše Horáčka poznali na videu čtenáři serveru iDNES.cz, jeho přítomnost potvrdil i primátor Ústí Jan Kubata (ODS), který seděl v sále. "Je to pan Horáček, který na akci přišel s panem Bendou," řekl Kubata.

Sám Horáček ale popírá, že by ČSSD platila za účast v debatě najatým komparzistům. "V ČSSD jsem se nikdy s takovými praktikami nesetkal," řekl iDNES.cz podnikatel, který se živí dovozem luxusních aut. Gestikulace, při níž ho zachytila kamera, měla podle něj úplně jiný význam, než vyvolat žádanou reakci publika. "Tím pokynem jsem několikrát žádal lidi do uličky, aby se už konečně zvedli pro mikrofon, abych mohl bezprostředně reagovat na nepravdivá nařčení pana primátora Kubaty," sdělil Horáček.

Zajistil i gratulanty...

Jméno Tomáše Horáčka se v souvislosti s náborovou akcí pro sociální demokracii neobjevuje poprvé. MF DNES loni začátkem prosince odhalila, jak "naverbovaným" studentům zadával úkol sehnat nové členy do děčínské buňky ČSSD. Odměnou měly být projížďky v limuzínách a luxusní rauty. O Horáčkovi se mluvilo také v souvislosti s jinou "spontánní" akcí, kdy nováčci v děčínské ČSSD chodili jako náhodní cestující ve vlaku přát Jiřímu Paroubkovi k narozeninám.

bjutifl ( 11. května 2010 15:23 )

Moula seš ty a to je pro tebe ještě slabej výraz. Já sem zabrousím jenom vyjímečně, ale ty seš na Blesku tak závislej( kdykoli sem zabrousím, tak seš na každý diskusi s x příspěvky), že by to s tebou seklo, kdyby najednou přestal existovat.

dankosek ( 11. května 2010 06:11 )

Protože by někdo musel zase ty mladé lidi oslovit na diskotéce. Ty se o politiku zase tolik nezajímají a ani nčtou diskuze. To snad dá rozum.

dankosek ( 11. května 2010 06:09 )

ty jsi socan, tak se musíš říkat jen to co ti Paroubek dovolí - stranická disciplína. Já si můžu říkat pravdu jak chci, nejsem mve vleku nikoho.

e.44 ( 11. května 2010 01:04 )

Co to tady plácáš? To, co ty popisuješ, je dementní neschopnost udržet myšlenku. Překlep je jednoduše to, když omylem trefíš jinou klávesu.

cernysvetlo ( 10. května 2010 19:27 )

Přečti si to po sobě, zjistíš, že jsi neskutečný B.L.B. Ostatní to už dávno vědí!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa