Australská média zveřejnila hrůzostrašnou nahrávku nehody, při které muž, do nějž narazilo auto, tiskne svého syna k sobě a chrání ho vlastním tělem před nárazem. Uvedla to dnes agentura AP.

Nehoda se stala na sydneyském západním předměstí Penrith v roce 2008. Videozáznam podle AP poprvé v pondělí odvysílala australská televizní stanice Nine Network.

Nahrávka z bezpečnostní kamery ukazuje automobil, jak se řítí k muži, jehož australská média identifikovala jako Andrewa Leache. Ten v té chvíli stál na chodníku před obchodem a držel v náručí svého syna Haydena. Auto narazilo do Leache a přitlačilo ho k výloze obchodu. Dítě po celou dobu tiskl k hrudi a chránil ho před plným nárazem.

Vůz pak narazil i do Leachových rodičů stojících opodál a vymrštil do vzduchu prázdný kočárek nemluvněte.

Server televizní stanice Sky News uvedl, že auto řídila 82letá řidička, která nad ním ztratila kontrolu. Má se za to, že v okamžiku nehody měla infarkt.

"Pomyslel jsem si, že když do mě narazí zezadu, možná si zlomím nohu," citoval Leache news.sky.com. Po srážce se Leach se synem vysoukal zpoza vozu a začal hledat své rodiče. Ti utrpěli těžká zranění a museli být hospitalizováni, ale přežili.

Leach vyvázl se zlomeninou nohy. Hayden byl prý vyděšen, jinak se mu ale nestalo nic.