Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Lidé mají dost slibů, předělávají volební billboardy

Autor: pes, ČTK - 
13. května 2010
16:16

Předvolební boj pomalu vrcholí a politici se předhánějí ve velkých gestech a kritizování oponentů. Do kampaní partyzánsky zasahuje ale i lidová tvořivost. Lidé na mnoha místech republiky předělávají reklamy stran.

Například v Brně někdo vtipně předělal billboard sociální demokracie. "Tatínku, maminko, hlavně né Paroubka," říká na něm miminko rodičům. "Obnovíme 3 dny nemocenské ... tak, a teď si Vás kúpím všecky !!!" zní zase "vylepšený" slogan vedle Jiří Paroubka, kterého někdo v Hluku na Zlínsku stylizoval do podoby ďábla.

Autoři takových výtvorů riskují problémy s policií, ale jejich množství svědčí o tom, že lidé už mají všudypřítomné reklamy dost.

Foťte a posílejte
Viděli jste ve vašem okolí nějaký vtipně předělaný předvolební billboard? Vyfoťte ho a pošlete nám ho do redakce na e-mail online@blesk.cz. Do předmětu zprávy napište "Billboard" a nezapomeňte připsat, kde jste reklamu vyfotili. Vaše fotografie zveřejníme na Blesk.cz!

Experti: Kampaně jsou drahé a bez nápadu

Letošní volební kampaň politických stran je podle reklamních expertů ostrá, velice nákladná, profesionálnější než dříve, ale málo nápaditá. Nejvíce jim vadí osočování konkurentů. Politici neumí využít ke svému prospěchu média, ani potenciál internetu a sociálních sítí, jako je Facebook, Twitter či YouTube, uvedli odborníci v anketě.

"Kampaně jsou ostřejší a stojí hodně peněz. Soudím, že celý ten blázinec, co otravuje lidi, by se měl nějak regulovat," myslí si Jiří Mikeš z katedry obchodního podnikání a komerčních komunikací VŠE.

"Stejná blamáž jako dřív. Nechápu, proč se za svoje peníze musím dívat na ošklivé obličeje, slibující mi nesmysly nebo ještě hůř, osočující ty ostatní," komentoval kampaň ředitel Young & Rubicam Petr Havlíček.

agent ( 14. května 2010 10:10 )

ani to neumí napsat, negramotek (Ċυrák)

agent ( 14. května 2010 09:14 )

hele, já za tvůj zpackanej život fakt nemůžu

mandat ( 14. května 2010 06:09 )

Mozna se mas ted dobre,ale az te chytnou,tak te ten smich prejde!!!!!

mandat ( 14. května 2010 06:08 )

Poitici v Cr nic jineho nezaslouzi!!!! Nikoho nezajima republika ani normalni obcane.Proc tam tedy sedi????????????Nebo je to jako v Africe,jsem politik,tak si nacpu moje kapsy a kradu,kde se da???????????

anasyi ( 13. května 2010 23:09 )

ja jsem pro Zemana

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa