Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Nečas má představu o vládě: Langer v ní nebude

Petr Nečas představil "kompetenční tým" ODS.
Petr Nečas představil "kompetenční tým" ODS.  (Autor: ČTK)
Autor: ČTK, oj - 
11. května 2010
12:16

Petr Nečas představil svůj předvolební devítičlenný tým lidí, kterří by mohli případně zasednout ve vládě. V „kompetenčním“ týmu, jak občanští demokraté kandidáty do vlády nazývají, chybí nejkontroverzněji vnímané tváře strany Ivan Langer, Petr Gandalovič či Tomáš Julínek.

"Chci zdůraznit, že se nejedná o stínovou vládu. Neporcujeme medvěda, který ještě běhá po lese," zdůraznil Nečas. Je podle něj ale jasné, že každý kandidát na předsedu vlády kolem sebe musí mít okruh spolupracovníků, s nimiž zásadní témata konzultuje.

V osmičce členů týmu je například první místopředseda David Vodrážka jako odborník na životní prostředí, někdejší středočeský hejtman Petr Bendl s portfoliem definovaným jako "doprava, venkov" či bývalý ministr pro evropské záležitosti Alexandr Vondra, který má odpovídat za zahraniční politiku, bezpečnost i obranu.

V týmu jsou jen dvě ženy

Dalšími členy Nečasova kompetenčního týmu jsou dvě ženy - nynější místopředsedkyně sněmovny Miroslava Němcová s odpovědností za kulturu a rodinnou politiku a senátorka Daniela Filipiová, která má mí na starosti zdravotnictví a sociální politiku.

Za finance a veřejné rozpočty má být odpovědný Martin Kocourek, Pavel Drobil bude odpovídat za hospodářství, podnikání a vzdělanost. Exministr spravedlnosti Jiří Pospíšil převezme odpovědnost za oblast vzdělání, vědy a spravedlnosti.

sakra ( 12. května 2010 10:58 )

Za prvé vládu sestavovat určitě nebude a za druhé opět lže jak když tiskne. Zatím co na podiu lže, tak Langer stojí ve dveřích za lidmi v kostkované košili a je vysmátej, protože ví svoje.

komentator ( 11. května 2010 23:50 )

Byla by to tragedie kdyby se zlodějští modří bolševici dostali do vlády. Zkušenost s Topolánkovou vládou,která to pěkně podělala, již stačila. Nepřipusťme žádné nové odéesácké experimenty. Nejsme pokusní králíci

palko1961 ( 11. května 2010 17:28 )

At si da na hlavu studeny obklad. Ten bude sestavovat maximalne nejaky amatersky fotbalovy tym. ODS ve volbach totalne propadne!

komarius ( 11. května 2010 13:25 )

Ty inteligente,pravičáci jsou jen v ods???ods jsou převlečení komouši,filozofe s iq tykve!

antoniocosi ( 11. května 2010 12:55 )

Co se čílíš komouši...jsi snad čekal něco jiného?

Zobrazit celou diskusi