Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Novorozené gorilátko uvidíte už ve čtvrtek!

Gorilí mládě se od matky zatím nehne ani na krok...
Gorilí mládě se od matky zatím nehne ani na krok...  (Autor: pro Blesk Zoo Praha)
Autor: ših - 
27. dubna 2010
22:10

V sobotu se narodilo a zítra se představí veřejnosti. Ani ne po týdnu se návštěvníkům pražské zoo poprvé ukáže již třetí mládě gorilí samice Kijivu (17) a samce Richarda (18). Od 14 hodin bude totiž opět otevřen pavilon goril a zájemci budou moci opět navštívit již pětičlennou gorilí rodinku.

Ošetřovatelé ihned po porodu pavilon goril uzavřeli, aby mělo novorozené mládě a matka klid. Pro veřejnost bude znovu přístupný až zítra od 14 hodin. „Minimálně do příštího týdne potrvá přísně regulovaný režim. Návštěvníci budou moci do pavilonu vstupovat pouze v malých skupinách a strávit v něm vždy jen pár minut,“ sdělil ředitel Zoo Praha Miroslav Bobek.

I když zatím mládě nemá jméno a ošetřovatelé neznají pohlaví, gorilí novorozenec i matka se podle mluvčí Zoo Praha Jany Ptačinské Jirátové mají k světu. „Situace v pavilonu se vyvíjí velmi dobře. Samice se mláděti věnuje, stará se o něj výborně,“ řekla Blesku mluvčí. Jen sestra novorozeněte Moja (5) s mladším bratrem Tatu (2) na svého nového sourozence žárlí.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi