Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 23°C

Smutek v pražské zoo: Moja putuje za manželem do Španělska!

Autor: Tereza Hořínková, Kbali - 
27. srpna 2011
07:30

Co s Mojou (6)? Co s gorilí samičkou, která si získala během šesti let srdce návštěvníků? To je otázka, kterou si několik měsíců pokládali chovatelé. Čím starší přitom Moja byla, tím důležitější byla odpověď. Zůstat v pražské zoologické zahradě už prostě nemohla. Každodenní riziko, že by se jí její otec Richard začal dvořit, bylo moc vysoké. V první polovině října tak odcestuje do španělského parku Cabárceno, kde už na ni čeká budoucí partner Niky (25).

„Moja si musí najít vlastní život. Založit rodinu a porodit potomka. Byli bychom sobečtí, kdybychom si ji tu nechali,“ uvedl jeden z důvodů, proč Moja odchází z pražské zoo, její ředitel Miroslav Bobek. Druhým důvodem je porod samice Bikiry, který chovatelé očekávají na přelomu listopadu a prosince.

„Byly dvě varianty. Buď Moja odejde teď, nebo dlouhou dobu po porodu. Myslíme si, že by to narušilo chod celé smečky,“ pokračoval Bobek. Podle chovatelů se Moja má opravdu na co těšit. Dvacet let stará zahrada je plně moderní a rozkládá se na neskutečných 750 hektarech (ta pražská na 60 hektarech). Odchod Moji nese těžce i primátor Bohuslav Svoboda.

„Myslím si, že všem přirostla k srdci, protože je tak roztomilá,“ prohlásil včera s tím, že tato gorilí samička je hvězda celé zoo. „Stala se symbolem celé generace dětí. Myslím si, že taková hvězda by neměla cestovat autem, a proto se Praha postará o to, aby do nového domova letěla letadlem,“ dodal primátor. Náklady na leteckou přepravu tak vyjdou magistrát na 300 tisíc korun.

anasyi ( 27. srpna 2011 14:57 )

lysounko a tebe vzit na trojku vid?

anasyi ( 27. srpna 2011 14:56 )

hele lysounko,ty fakt po me jedes.... ale uz nekolikrat jsem ti napsala,ze nejem lesbiana...nepamatujes?

lysohlavek02 ( 27. srpna 2011 14:32 )

ananasyfilis...když si koupíš připínáka tak si to s ní můžeš rozdat...

lysohlavek02 ( 27. srpna 2011 14:30 )

mojžíšová..ty toho máš dost...ty tam žiješ v nějakém ústavu pro mentálně nesmělé??

anasyi ( 27. srpna 2011 13:28 )

jde o to,aby Moja vydrzela prave choutky o devatenact let starsiho nadrzeneho samce...

Zobrazit celou diskusi