Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Alena a Katka milují Tokio Hotel: Jak fandní absolutní fanynky?

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: Jana Chmelíková - 
14. března 2010
08:13

Když vejdete do pokoje Katky Horké, nejspíš se vám zatají dech. Všechno laděné do růžové a černé, stěny i strop polepený plakáty a výstřižky, stůl i polštáře s potiskem hvězd. Co to má znamenat?

Katka i její kamarádka Alena Pospíšilová jsou tělem i duší fanynky německé kapely Tokio Hotel, jejichž logo je právě hvězda. Zítra své idoly uvidí na koncertě už po šesté. Tentokrát ale nemusí cestovat, jejich hvězdy totiž přijedou do Prahy.

„Všechno začalo tak nějak nenápadně,“ vysvětluje »šílenství« své dcery Katčina maminka Lenka (41). Katka začal zhruba před pěti lety kapelu Tokio Hotel poslouchat, pak se přidaly plakáty, později koncerty včetně těch v zahraničí a nakonec i dobrodružné výpravy. Často vyrazí i na stovky kilometrů vzdálené místo, o kterém se povídá, že by se tam mohli kluci z kapely vypravit. A na všechny cesty si berou jednoho průvodce – Katčinu mámu.

Hudební šílenství

„Tohle není jen hudba, to je životní styl,“ shodují se Katka i Alena. Obě mají tetování – Alena má za krkem jméno zpěváka Billa, Katka na levém předloktí onu hvězdu jedné z jejich písní. „S tím jsem tak úplně nesouhlasila, to mě přesvědčila Katka a manžel. Kdybychom jí to nedovolili, stejně by si to nejspíš nechala udělat,“ říká máma Lenka. Ketty i Alča, což jsou jejich přezdívky ve fanclubu, který vedou, se znají právě díky Tokio Hotelu. Katka spravuje blogy a webové stránky, Alena pořádá setkání fanoušků nebo třeba výpravy na koncerty.

„Vzhledem k tomu, že je třeba všechno naplánovat, zorganizovat, postarat se o finance, vytvořit nějakou propagaci a nevím, co ještě, považuji to za výbornou přípravu do života,“ vysvětluje Lenka, proč na celou věc vlastně přistoupila. Katka se navíc kvůli Tokio Hotel začala učit německy i mimo školu. „Nejsem si jistá, jestli bych dceru donutila při škole chodit ještě na další kurzy, kdyby to sama nechtěla,“ pochvaluje si Lenka. Katka si dokonce sama navrhla stylový nábytek do pokojíčku tak, aby bylo všechno v duchu Tokio Hotel.

Příliš liberální výchova?

 

Z počátku holky oslovila hlavně hudba, pak se přidal i vzhled zpěváka Billa. A taky jeho životní styl. Od devíti let se chtěl být jiný než ostatní, ve třinácti už měl kapelu, piercing, černé vlasy. Katka měla ve čtrnácti hlavu odbarvenou na tmavě fialovou.

„Přišla s tím, že to prostě chce. Nemělo cenu jí v tom bránit, barvila jsem jí to osobně a taky ji ale varovala, že si tím ve škole nejspíš jen přitíží,“ říká maminka Lenka. A měla pravdu, Katka měla problémy nejen se svými spolužáky, ale i s učiteli, kteří nepřenesli přes srdce Katčinu podle nich zvláštní zálibu.

Někdo by mohl přístup Katčiny maminky odsoudit, ona ale má pádné argumenty, proč si je jistá, že dělá dobře. „Díky tomu všemu k sobě máme blízko, nejsem až tak mimo, jako někteří rodiče, kteří nemají tušení, co jejich děti dělají. Jestli nosí zvláštní oblečení nebo účes, považuju za vedlejší a nepodstatné,“ vysvětluje. Katka teď studuje Střední školu mediální a propagační tvorby, problémy se změnou školy ustaly. K tomuhle oboru ji vlastně taky přivedli Tokio Hotel, naučí se tak spoustu věcí, může spravovat webové stránky a blogy. Zítra mají fanoušci Tokio Hotel velký svátek, kapela totiž vystoupí v Praze.

Co Katka absolvovala kvůli Tokio Hotel:

5 koncertů navštívila
4x stála v první řadě
200 plakátů vlastní
20 000 Kč utratila
12 autogramů vlastní
15x skupinu spatřila
10 000 km nacestovala
6 zemí navštívila
138 hod čekala venku
9,5 hod strávila v přítomnosti skupiny

moniczqa483 ( 23. června 2010 20:54 )

aoyte, odkial mate ten welky plagat TH???

marketa_aisha ( 31. března 2010 13:58 )

Trapárna... Takovejch utracenejch prachů za tydle debily

jahodove_ticho ( 14. března 2010 21:50 )

se z této nEMOci holky časem vyléčej nebo skončej jako takový ty starý panny co dneska v sedmdesáti obrážej koncerty Karla Gotta a jinou lásku než plakátovou nepoznaly

pingus1992 ( 14. března 2010 19:00 )

ahoj, prodám vstupenky na Tokio Hotel - 15. 3. (Tesla Arena Praha), cena 400 Kč/ks (cena v předprodeji 790 Kč). Hodně mi jich zbylo.. K předání 15. 3. v centru Prahy nebo na místě. Pište na pingus1992@seznam.cz

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa