Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Rath: Pijavice přisáté ke zdravotnictví kopneme do zadku!

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: INT - 
9. března 2010
17:23

Středočeský hejtman a stínový ministr zdravotnictví David Rath zase jednou použil nějaký tvrdý výrok: "Pijavice přisáté ke zdravotnictví kopneme do zadku," hlásá povolební plány ČSSD.

Rathovi se především nelíbí převedení očkování pod soukromou firmu Avenier, která podle něj nemá jasné vlastníky. Viníkem podivného fungování zdravotnictví je podle Ratha náměstek ministra zdravotnictví Merek Šnajdr.

Samotný Šnajdr má na Rathovo nařčení jasnou odpověď: "Je to klasická rathovská lež," řekl serveru iDnes.cz.

ČSSD vytáhla také nový volební slib, že zajistí ve zdravotnictví práci 12 tisícům nezaměstnaných. Podle Ratha totiž v nemocnicích chybí pečovatelský personál k nejtěžším pacientům, kteří potřebují pravidelnou péči.

"Při platu okolo 16 či 17 tisíc u ošetřovatelského personálu by to včetně odvodů znamenalo mzdové náklady na jednoho člověka okolo 25 tisíc měsíčně," uvedl Rath. To by znamenalo výdaje 3,6 miliardy korun ročně. Ale oranžoví zdůraznili, že by šlo o částku zhruba třetinovou, tedy kolem 1,2 miliardy korun, protože stát by naopak ušetřil na podporách v nezaměstnanosti.

Volební manažer ČSSD Jaroslav Tvrdík představil jeden ze stěžejních programových bodů volební kampaně strany. Ve všech krajích budou jezdit "modré sanitky", tedy modře natřené vozy, které by měly připomínat sanitky. Sociální demokraté budou voliče varovat před plány ODS a TOP 09 v oblasti zdravotnictví.

sakra ( 10. března 2010 11:54 )

Jůlínek, Šnajdr stačilo, stačilo.......

hmail ( 10. března 2010 08:15 )

Tak se prosím pane Rathe předkloňte...

djaba ( 9. března 2010 21:38 )

Zajímavé , jakmile příjde s dobrým nápadem opozice ,nejen dr. Rath ,hned se ozve tolik nesouhlasů .Asi to bude tím , že jsou levicové strany tak nějak pro obyčejné lidi , a jakmile by se sáhlo podnikatelům na jejich šrajtofli , bylo by zle.

ales1 ( 9. března 2010 20:53 )

si vymysleli v Motole, že budou zaměstnávat čerstvě propuštěné vězně jako sanitáře. Mysleli si, že se tím vyřeší nedostatek personálu. Že to bude humánní a muklové se při péči o bližní polepší a stát ušetří na dalších kriminálech. Výsledek byl zábavný- zlodějny stouply asi o 500%, občas někdo přišel vožralej, většinou nepřišli tak tři dny v týdnu vůbec. Už vidím Ratha, jak počítá náklady a výnosy. Školení, dohled, uniformy, ubytování pro přespolní, menší podpora, ale pořád stejně úředníků na Úřadu práce ( copak je někdo vyhodí? ). Je to idiot.

igamenir ( 9. března 2010 20:08 )

Jestli to stát přijde na 25 tisíc, ale bude je to stát jen třetinu kvůli šetření na podpoře, musí být logicky podpora dvě třetiny, tedy cca 16 tisíc - přesně to co mají dostat. Tak proč by tam sakra kdokoliv lezl? Pan Rath lže nebo nepřemýšlí, ať tak nebo tak, je to špatně.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa