Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

PŘEDPOVĚĎ POČASÍ: Teď přijdou mrazy!

Autor: INT, val - 
11. ledna 2010
11:43

Bouře Daisy zasypala v posledních dnech celou republiku a vyžádala si dokonce i několik lidských životů. Bude řádit i v následujících dnech? Na co se musíme připravit? Na tuhé mrazy! Na druhou stranu by s výjimkou horských oblastí už mělo sněžit jen ojediněle.

V pondělí dopoledne na většině území ČR sněžilo. Odpoledne by sněžení mělo slábnout a v následujích dnech úplně zastavit. Padající sníh by měl být k vidění pouze na horách. Jinak celý den bude zataženo až oblačno. Nejvyšší teploty by měly být v intervalu -5 až -1 st.C, v 1000 m na horách kolem -8 st.C. Vítr by měl být slabý kolem 2 až 5 m/s.

V noci očekávejme ojediněle i mrznoucí mlhy. Nejnižší teploty se budou pohybovat v rozmezí -5 až -9 st. Vítr by měl být velmi mírný, maximálně do 3 m/s.

Zítra bude podle předpovědi oblačno a v horských oblastech se očekává mírné sněžení. Na severovýchodě by mohlo být sněžení četnější. Ráno a dopoledne ojediněle mrznoucí mlhy. Nejvyšší teploty -7 až -3 st.C. Slabý severovýchodní až východní vítr 1 až 4 m/s.

Ve středu převážně zataženo nízkou oblačností, která se bude místy protrhávat na polojasno. Místy slabé sněžení. Ojediněle mrznoucí mlhy. Nejnižší noční teploty -5 až -9 st.C, při zmenšené oblačnosti, zejména v Čechách, kolem -14 st.C, nejvyšší denní teploty -6 až -2 st.C.

Denní teploty by se měly držet do konce tohoto týdne pod nulou. V noci při vyjasnění budou teploty atakovat až mínus 15 stupňů Celsia a tak se nezapomeňme na tuhé mrazy pořádně obléci.

"Sníh vydrží dlouho, možná až do konce ledna. Déšť ani oblevu nečekáme," uvedla meteoroložka Barbora Tobolová iDnes.cz.


Kolik je sněhu (pondělí ráno v cm)

- střední Čechy a Praha: 25 - 38
- severní Čechy: 15 - 38
- severozápadní Čechy: 15 - 50
- jihozápadní Čechy: do 20
- jižní Čechy: 20 - 30
- Vysočina: 25 - 45
- jižní Morava: do 21
- střední Morava: do 25
- severní Morava a Jeseníky: 30 - 70
- Ostravsko: 30

jjjjjjjjjj ( 11. ledna 2010 13:09 )

Jsem mladší ročník než vy, 56 rok pamatují moji rodiče co by děti. i přesto mám dojem, že už jsem zažila větší přívaly sněhu a větší mrazy..Jenomže to tenkrát holt jen hodně sněžilo a mrzlo, nebyla to žádná bouře Daisy.

malyhad ( 11. ledna 2010 11:23 )

planety má divnou podobu.Ale pokud si pamatuji,tak je tohle úplně normální leden s normální lednovou teplotou.Takhle - 25,či začátek února v šestapadesátém - 31, svážení dětí do školy buldozerem ,na dráze třímetrové závěje a další.To už by mohla být problematičtější zima.

Zobrazit celou diskusi