Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Strašidelný dům na Rokycansku: Strašil tu syn!

Strašidelný dům? Podle policie nikoliv!
Strašidelný dům? Podle policie nikoliv!  (Autor: Zbyněk Pecák, Zbyněk Schnapka)
Autor: jos, ČTK - 
30. prosince 2009
12:40

Záhadné jevy ve "strašidelném" domku ve Strašicích na Rokycansku způsobil člověk. Policie vypátrala osobu, jež se i přiznala. Je to syn majitele domu!

Kvůli nízké škodě policie případ odloží, informovala o tom rokycanská policejní mluvčí Jana Tomková.

Podle informací ČTK se přiznal syn rodiny Mračkových, odborníci ale stále trvají na tom, že rozhodně nemohl způsobit všechny jevy.

"Shromáždili jsme vyhotovené znalecké posudky, provedli ohledání místa činu, zajistili věcné stopy. Zainteresované osoby podaly k případu vysvětlení. K posouzení po odborné stránce byl jako konzultant přizván i specialista pro neionizující záření," uvedla Tomková.

Po vyhodnocení dospěla policie k závěru, že události v domě musela způsobit nějaká osoba. "Ta se k tomu v následném podání vysvětlení přiznala," řekla mluvčí. Škoda v domě nepřesáhla 5000 korun, proto se nejedná o podezření ze spáchání trestného činu a případ bude odložen.

Podle dobře informovaného zdroje ČTK se skutečně přiznal syn rodiny, bylo to ale údajně jen k několika činům. "Například k tomu, že zapálil vlhký ručník, rozbil akvárium a také sklo ve stěně. Svým jednáním chtěl prý pomoci tomu, aby se odborníci začali o podivné jevy v domku více zajímat," řekl.

Syn majitele domu se svým tátou (uprostřed) Syn majitele domu se svým tátou (uprostřed) | Reprofoto - TV Nova

Syn majitele domu se svým tátou (uprostřed)

drsnak ( 31. prosince 2009 10:29 )

si tak představuju 12 leteho kluka jak zamotá hlavu odborníkům. Jasně že asi zapálil ručník v koupelně nebo rozbil akvárko ale tí nejspíš končil. Právě proto to policie odložila, protoře se jedná jenom o škodu na těhle dvou věcech. Jinak by to samozřejmě 5 tisíc muselo přesáhnout když vezmeme v úvahu jenom práci těch expertů co se tam vystřídali. Až na to příjdou proč praskaji žárovky, chci to vědět. Stává se mi to taky.

carodejnice398leta ( 31. prosince 2009 00:49 )

rosomak ( 30. prosince 2009 22:00 )

ale teď vysvětlete ten půlmetrový obloukový výboj v koupelně a to, proč pořád vypadávaly jističe a hořely zásuvky. Aneb, něco zde smrdí. A to velká snaha o to, aby do toho nestrkali nos lidé s měřáky a znalostmi.

vrba ( 30. prosince 2009 19:47 )

že jevy nemohou mít společnou příčinu, protože se vylučují. Jestli by praskalo sklo, pak by totéž vysokofrekvenční vlnění nemohlo nic zapálit. Bylo jasné, že to dělá někdo bez základních fyzikálních znalostí. Hodně z nás diskutujících navrhovalo jako tajemný zdroj právě chlapce a vida ono ano.

anasyi ( 30. prosince 2009 16:23 )

treba vycuchat

Zobrazit celou diskusi