4 úspěchy

Zájem

Nápad udělat SuperStar mezi dvěma národy tuto soutěž znova vystřelil na vrchol popularity. Zájem, jaký provázel Česko Slovenskou SuperStar, je srovnatelný jen s první řadou této soutěže.

Talenty

Ačkoliv se tvrdilo, že řady hudebních talentů jsou kvůli předchozím televizním pěveckým soutěžím probrané, podařilo se je najít.

Adela Banášová (29)

Nosatá, hubená Slovenka se zvláště pro Čechy stala moderátorským zjevením. Smysl pro inteligentní humor a civilní vystupování bez manýr z ní udělal moderátorskou královnu.

Scéna

Produkce postavila zcela jedinečné jeviště, které se poprvé v historii nemusí bát srovnání s vyspělým zahraničím.

4 neúspěchy

Délka přenosů

Je zřejmé, že vysoká finanční náročnost projektu si vyžaduje mnoho místa na reklamu. Ale někdy více než tříhodinové přenosy byly velmi vyčerpávající.

Leoš Mareš (33)

Oč více moderátorsky vyčnívala Banášová, o to slabší byl Mareš. Ten jako by za rok ztratil smysl pro humor. Často se svým vtipům musel smát sám.

Málo odvahy

Soutěž s tolika talentovanými zpěváky by si zasloužila mnohem více experimentů a překvapení z hlediska výběru písní a dramaturgie.

Zaskočeni úspěchem

Když se finalisté SuperStar poprvé ukázali na veřejnosti, byli organizátoři zaskočeni obrovským zájmem. Tlačenice, která vznikla v kině na pražském Andělu, málem skončila tragicky.