Když loni deník Moskovskij korespondent napsal o poměru prezidenta a moderní gymnasistky a přidal spekulaci, že se Putin rozvádí, byl krátce na to zrušen. Nikdo nepochybuje o tom, že zastavení deníku byla Purinova práce.

Teď vydal zprávu o Putinově dítěti americký New York Post a Rusko potají žertuje, jestli nechá Putin zastavit i ten.

New York Post je jeden ze dvou newyorských bulvárních deníků (druhý je Daily News) a dosahuje prodejů kolem 500 tisíc výtisků denně. Patří do impéria mediálního magnáta Ruperta Mudrocha. Při vší úctě k Putinovi a jeho prstů: Až tak daleko zase nedosáhnou.

Syn se jmenuje Dmitrij
Když se Putina ptali, co je pravdy na jeho poměru k olympijské vítězce Alině, odpověděl, že nemá rád ty, co strkají svůj usmrkaný nos do cizího života. Od té chvíle nevyšla v ruských médiích na toto téma ani řádka.

Moderní gymnastka Alina je zřejmě hodně moderní a hodně pružná, pořídit si nemanželské dítě s Putinem, to chce určitě víc odvahy než při práci se stuhou. Její syn prý dostal jméno Dmitrij, tedy stejné, jako má Putinův kolega ve zbrani prezident Dmitrij Medvedev.

Kam zmizela Putinova manželka?
Nad tím vším se vznáší jedno velké asi. Fakt je, že Putin se už pěkně dlouho neukázal na veřejnosti s manželkou Ludmilou (má s ní dvě dcery) a už dva roky ji nebere ani na zahraniční cesty. To by přibližně souhlasilo i s datem rozvodu, zrušený ruský deník uvádí rok 2008.

Existenci Putinova syna ale popírá i sama údajná matka, bývalá gymnastka Alina, která je členkou Putinovy politické strany Jednotné Rusko a zastupuje ji i ve státní dumě.

Příliš pravděpodobnou se zpráva z New York Post nezdá a podle všeho jde o kachnu. Deník například spekuluje o tom, že Putina přitahuje na Alině to, že je muslimka a tím si chce jako premiér zajistit muslimské voliče. To svědčí o naprosté neznalosti ruské politické scény. Putin si totiž nepotřebuje voliče zajišťovat. Nejen že už je má, ale vlastně je ani nepotřebuje.

Je to kachna (asi)
New York Post se navíc potýká s dlouhodobým poklesem nákladu, v prodejích zaostává za svým konkurentem New York Daily News. Odborníci navíc marně hledají důvod proč, oba deníky se totiž podobají jako vejce vejci. Proto je nasnadě, že Post zkouší riskovat senzačními, ale neověřenými kauzami.