Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Eduard Janota: Nechtěl bych dělat kašpara!

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: map - 
13. prosince 2009
19:28

Ministr financí Eduard Janota se v pondělí rozhodne, jestli zůstane ve funkci. Je rozladěn tím, jak mu levice rozcupovala rozpočet a zadělala na ještě větší dluhy. „Nechtěl bych dělat kašpara,“ řekl Janota v Otázkách Václava Moravce.

Aby ve funkci zůstal, o tom Janotu přesvědčovali jak exministr financí Miroslav Kalousek, tak i expremiér Miloš Zeman. „Nastoupit po něm by mohl někdo daleko horší,“ zdůvodňoval to Zeman. Janota řekl, že s premiérem Janem Fischerem doufali v podporu politiků, za něž udělají rozpočtovou »špinavou práci«. „A nakonec jsme v tom zůstali viset sami dva. Politici zleva i zprava se tváří nelibě,“ řekl Janota.

Podle něj letošní schodek rozpočtu může dosáhnout až 200 miliard. A ten na příští rok ještě dál drancují další navržené změny, jako je třeba nezvyšování daně u piva. Pokud ale Janota ve funkci zůstane, chce navrhnout další úsporná opatření. Mezi ně patří snížení příspěvku na stavební spoření, progresivní daň z příjmu a zvýšení nižší sazby DPH. Nedává si ale velkou šanci. „Ukažte mi jednu politickou stranu, která bude před volbami říkat lidem špatné zprávy,“ řekl.

francjosef ( 14. prosince 2009 11:12 )

Oni mu přidají a bude kokotovat dále s jeho blbostma.

nervak ( 14. prosince 2009 02:39 )

To vysvetli tvemu sefovi Jirkovi, konu, toto budou splacet i tvoji vnuci!!!!!

kozlova ( 14. prosince 2009 00:30 )

souhlasím s vámi, vše prožrali jen naši zákonodárci a nyní se hojí na obyčejných lidech, kteří jsou rádi za deset tisíc a budou prožírat dále, protože již není kde co tunelovat, smutné je ,že zapomínají také na sebe hodně snížit svoje řady a bylo by hned lépe.

smrk ( 13. prosince 2009 21:16 )

Postavit všechny do jedné řady a nekompromisně je nakopat do p.r.d.e.l.í. a vyhnat na Mars !!!!!!

smrk ( 13. prosince 2009 21:15 )

Kašparem je opravdu již dávno a jeho nový návrh to jen potvrzuje - opět obrat obyčejné lidi, to jim jde chlívákům - nrjvíc se mě líbí jak nezstále vykládají,že projídámě peníze našim vnukům a kdo k.u.r.v.a. tuhle republiku a ekonomiku vede, já,ty - h.o.v.n.o. oni, tak ať makaj nebo táhnou lemry !!!!!!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa