Formace, která se třináctkrát vyšplhala na vrchol americké prodejní hitparády, představila aktuální album This Is Us, zahrála však i řadu svých starších hitů. Jejich převlékací show podle pořadatelů sledovalo téměř 5000 diváků.

Fotogalerie
2 fotografie


Koncert před mezinárodním publikem, ve kterém vedle češtiny bylo slyšet také ruštinu a angličtinu, zahájila skupina jedním ze svých velkých hitů Everybody (Backstreet's Back). Skupina, kterou před časem opustil jeden z pilířů Kevin Richardson, se představila ve čtyřčlenném obsazení.

Během vystoupení prokládaném filmovými ukázkami s jednotlivými členy kapely s odkazy na filmy Klub rváčů či Matrix na projekční ploše, zazněly i skladby z nového alba. Vedle titulní This Is Us například písně She’s A Dream, Bigger nebo PDA. V přídavku pak kapela divákům nabídla svůj aktuální hit Straight Through My Heart.

Kvartet, který ve většině skladeb na jevišti doplňovaly tanečnice, neošidil své příznivce ani o své nejúspěšnější písně, k nimž nabídli různé choreografie. Nadšené dívky si tak mohly zatancovat při hitu jednom z prvních hitů I'll Never Break Your Heart, I Want It That Way nebo Larger Than Life. Zpěvem pak mnozí přítomní doprovodili melodické Incomplete a ukázněně reagovali na každou výzvu kapely k rytmickému potlesku.

Backstreet Boys stvořil americký obchodník Lou Pearlman, kterého inspiroval úspěch New Kids on the Block na konci 80. let. Po řadě konkurzů v letech 1992 a 1993 vybral tři chlapce. Těmi byli AJ Mclean, Nick Carter a Howie Dorough. Kapelu na pětici doplnili Kevin Richardson a jeho bratranec Brian Littrell. O tři roky později vydala skupina svou debutovou desku, které se prodalo přes 11 milionů kusů i díky hitu I'll Never Break Your Heart.

Vrcholem úspěchů Backstreet Boys bylo album Millenium z roku 1999, které se usadilo na špičku amerického žebříčku, a famózní prodeje mu vynesly třináctinásobnou platinu. Backstreet Boys se stali jedním z nejprodávanějších hudebních uskupení všech dob - prodali přes 100 milionů všech svých alb. Po roce 2002 se Backstreet Boys odmlčeli a znovu se objevili před třemi lety.

Během své kariéry získali Backstreet Boys několik nominací na prestižní Grammy a vydali šest studiových alb.