Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Milionářem byl jen půl hodiny

Sázkař (42) z Brněnska vsadil ve středu stejná čísla, jako padla v neděli
Sázkař (42) z Brněnska vsadil ve středu stejná čísla, jako padla v neděli  (Autor: Ondřej Požár)
Autor: Ondřej Požár - 
27. listopadu 2009
07:00

Na půl hodiny se stal milionářem muž (42) z Brněnska. Mohla za to chyba České televize (ČT). Ve středu si vsadil ve Sportce čísla, která opsal z nedělního tahu. A nestačil zírat, když ta stejná čísla viděl ve středu večer na obrazovce.

Televize totiž omylem zopakovala nedělní losování!

„Poznal jsem to podle čísel, která byla stejná jak v neděli večer, tak ve středu večer. Říkal jsem si, že to je buď podvod, nebo neskutečné šlendriánství! Za půl hodiny jsem čísla kontroloval na teletextu a tam byla samozřejmě jiná!“ zlobí se sázkař, který nechtěl uvést jméno.

Volal ještě týž večer do Sazky. Tam mu řekli, že to je problém ČT. „Ale byli mi ochotní nadiktovat správná čísla,“ dodal táta čtyř dětí, který si podal tiket za 170 korun a měl vyhrát miliony. „Takhle nemám nic!“ krčí smutně rameny.

Ilustrační foto Ilustrační foto | Archív

 

Podle mluvčího ČT Ladislava Štichy v tomto případě hrubě pochybil technik odbavovacího pracoviště, který řádně nezkontroloval zařazený klip. „Počítač má automaticky mazat starší klipy. Zřejmě kvůli softwarové chybě tentokrát ke smazání nedošlo. Technik je však povinný v každém případě vše zkontrolovat,“ vysvětlil mluvčí. A zdůraznil, že odpovědný pracovník přijde za trest o část platu!

ČT se sázkařům a divákům omlouvá. A od včerejška v televizi rozšířili kontrolu i na režiséra dne, aby se podobné chyby v budoucnu neopakovaly.

gogo ( 27. listopadu 2009 21:08 )

Souhlas !

gogo ( 27. listopadu 2009 21:07 )

je toto již jen úsměvná příhoda... I když bych nechtěl být v kůži toho nešťastníka ... Ta euforie a pak ten pád .... Pokud by dostal infarkt, tak by ČT měla platit ...

djaba ( 27. listopadu 2009 19:05 )

Za ty šílený prachy, co vybere ČT od lidí ,by měli zaměstnávat , alespoň inteligentní techniky. Jenže Franta je příbuzný Karla ,který je známý Lojzy .No a pak to takto dopadá , Normálně by toho chlápka z Brněnska měli pozvat do televize a dát mu nějakou menší kompenzaci .

diskutujici ( 27. listopadu 2009 13:18 )

Budes se divit blbe, ale uz se i tohle stalo, ze vyhraly stejne cisla...!

joel ( 27. listopadu 2009 12:43 )

Ze je to ze zaznamu vi snad kazde male dite. Ale mas pravdu ze je tam prostor pro manipulaci s vysledky. Vsak jsem to Hušákovi taky kdysi napsal a poslal mi sahodlouhy dopis a dokonce mne zval na losovani. ko-kot

Zobrazit celou diskusi