Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Obr Tomáš Pustina: Bolavé zuby mu ošetřili v Brně

Nejvyššího Čecha Tomáše Pustinu doprovázela v Brně v nemocnici u svaté Anny jeho maminka Alena
Nejvyššího Čecha Tomáše Pustinu doprovázela v Brně v nemocnici u svaté Anny jeho maminka Alena  (Autor: Blesk – Ondřej Požár)
Autor: op - 
18. listopadu 2009
05:00

Svátek bez bolavých zubů si chtěl užít nejvyšší Čech Tomáš Pustina (31) z Rozkoše u Humpolce. A tak v pondělí, letos už potřetí, v sanitce zamířil do Fakultní nemocnice u svaté Anny v Brně.

Tam ho na pojízdném lehátku tlačil řidič sanity na stomatologickou kliniku. Podle Tomášovy maminky Aleny Pustinové totiž údajně odmítla zubařka na Vysočině jejího syna ošetřit.

„Matka přitom zubní lékařce sdělila, že už po dvou zkušenostech na naší klinice Tomáš při ošetření spolupracuje a návštěva u ní v místě bydliště by tedy i kvůli obtížné a dlouhé přepravě do Brna neměla být problém,“ uvedla mluvčí nemocnice Šárka Urbánková.

Poprvé obr měřící 222 cm přijel do špitálu ke svaté Anně začátkem července. Další zákrok si Pustina odbyl na přelomu srpna a září.

„Tomáš tam ještě pořád má nějaké kazy. Ještě před cestou do Brna si vzal i nějaké léky proti bolesti. Ale nakonec mu dnes žádný zub nevrtali, jen ho ošetřili a vypláchli mu ústa speciálním roztokem,“ prozradila Blesku jeho maminka Alena Pustinová.

V pořadí třetí ošetření obrova chrupu zabralo asi půl hodiny. Poté se největší Čech, který se při chůzi musí opírat o berle, vydal zpět na cestu k Humpolci.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi