Čtvrtek 9. května 2024
Svátek slaví Ctibor, zítra Blažena
Polojasno 18°C

Primátor Brna poslal náměstka do pr...

Roman Onderka
Roman Onderka  (Autor: Miroslav Homola)
Autor: INT, gam - 
11. listopadu 2009
15:25

Na zasedání brněnské radnice byla cítit vypjatá atmosféra. V takovéto situaci se vyskytla čtyřkoalice rok před komunálními volbami. Tentokrát došlo na hádku a padala i sprostá slova…

„Jdi do prdele, Martine. Jdi do prdele, ti říkám,“ neudržel se primátor Roman Onderka na včerejším zasedání zastupitelstva, když od něj jeho náměstek Martin Ander chtěl informace o případu odsouzeného strážníka, který znovu pracuje u brněnské městské policie.

Na případ v úterý upozornila Česká televize, která kamerou zachytila i slovní vzplanutí brněnského primátora.

„V každém vztahu jednou nastane chvíle, kdy je potřeba se vyjádřit dvěma, třemi slovy. Primátor města Brna není z kamene, má srdce a city,“ komentoval to dnes Onderka a zároveň odmítl, že by se koalice ČSSD, lidovců, zelených a sdružení Brno 2006 Jiřího Zlatušky rozpadala. "Koalice zůstává," řekl.

Jeho náměstek Daniel Rychnovský otevřeně přirovnal koalici k rozhádanému manželskému páru. "Kteří se ale rozhodli, že budou zodpovědní a že se rozvedou, až budou děti dospělé," podotkl. "Rozvod bude příští rok kolem 15. října," doplnil pro idnes.cz Onderka.

Primátor neudržel své emoce, když přišel na přetřes případ někdejšího brněnského strážníka Pavla Trenze, kterého soud poslal v roce 2007 na dva roky do vězení za zbití a týrání čtrnáctiletého romského chlapce. Nyní strážník opět pracuje u brněnské policie, podílí se na výcviku jako civilní zaměstnanec.

Náměstek Ander chtěl od ředitele policie pouze vysvětlení, proč dostal Trenz výjimku z bezúhonnosti. „Co se týče pana Šímy, nebude poskytovat žádné vyjádření,“ rozhodl však na jednání primátor s tím, že zastupitelé nemají ze zákona nárok na interpelaci šéfa strážníků.

Mimo mikrofon avšak za přítomnosti televizních kamer poslal Andera do patřičných mezí. Vysvětlování se pak vyhnul s tím, že chce věc podrobně prošetřit. A výsledky sdělí až příští týden.

oldedek ( 1. října 2010 11:21 )

Prostě, co politik to švindlíř, švindlíř, švindlíř, švindlíř,

sirena ( 12. listopadu 2009 06:21 )

Možná to mohl říct jinak, ale ten kluk z preferovaného etnika nebyl potrestán za napadení syna strážníka, stejně tak nebyli potrestáni mladí pánové z téhož etnika za napadení 82-leté paní. Kdyby si to s nimi někdo vyřídil, dopadne jako ten strážník a to jen díky Anderům, Kocábům apod. Tak ať jdou . . .

ready ( 11. listopadu 2009 22:36 )

muze poslat jedine do ***e

derek ( 11. listopadu 2009 20:04 )

tak vás pošle do ***e všechny

krabi ( 11. listopadu 2009 16:47 )

u jemných a vychovanýcgh Jyrkových voličů...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa