Úterý 7. května 2024
Svátek slaví Stanislav, zítra je Den vítězství
Oblačno, bouřka 21°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Zakladatel babyboxu: Pomůžu Richardově mamince

Babybox
Babybox  (Autor: Martin Mithofer)
Autor: pes - 
23. října 2009
16:15

Zakladatel českých babyboxů Ludvík Hess nabízí matce sedmiměsíčního Richarda ubytování a pomoc. Richard je 26. a nejstarší dítě odložené v babyboxu.

"Vzkažte prosím nešťastné mamince sedmiměsíčního Richarda Lví srdce včera odloženého do babyboxu v hloubětínském GynCentru, že chápu její bídu a zoufalství. Podle určitých známek si jsem jist, že klučíka odložila ve stavu krajní finanční nouze a v mezní sociální situaci," napsal v pátek Blesku.cz Ludvík Hess.

"Rozhodl jsem se proto, že jí pomohu hmotně i s ubytováním," nabízí zakladatel babyboxů ženě pomoc, jen aby mohl být malý Richard s ní.

Richard je už 26. dítětem, které odložila matka do tzv. babyboxu. Zároveň je nejstarším dítětem. Jeho věk udivil i lékaře. Matky děti v takovém věku neodkládají.

Čtěte: V babyboxu našli sedmiměsíčního chlapečka

dostojevskij ( 24. října 2009 12:05 )

Toto téma je silné. Práce jedince, která vždy bude obdivuhodná. Zachráněné děti jsou obrazem doby. Měla by být tato práce viditelnější a více prezentována ve všech médiích. Není co dodat, jen smeknout a hluboce se poklonit. Toto byly cíle listopadové revoluce........Takových lidí, kdyby bylo v politice většina, tak se nám opět kloní i věčný Řím....

martinova ( 23. října 2009 23:59 )

osobně...ale není momentů,kdy mě znovu překvapíte...tohle je pro mě obrovské....děkuji Vám

monika1977 ( 23. října 2009 23:10 )

Děkuji tímto panu Hessovi za maminku i jejího klučíčka.

anka ( 23. října 2009 21:39 )

neni to prekvapujici krok......v kazde dobe zije spousta slechetnych lidi ochotni pomoci druhym.... Je to to slechetny cin, o tom bez pochyb....

typa ( 23. října 2009 21:25 )

Kéž by tuhle výzvu medializovali další, v televizi to bylo jen okrajově a nikdo tomu panu Hesovi zatím nevěnoval tolik prostoru. Mám čtyřměsíčního chlapečka a při představě, že by nastala situace, kdy ho musím odložit, na mě jde infarkt. Je to hrozný.

Zobrazit celou diskusi