Tak vypadal emocemi prosycený pohřeb zpěváka, který zemřel před týdnem na Mallorce. V sobotu odpoledne se konal v dublinském kostele.

Ronan Keating, Keith Duffy, Mikey Graham a Shane Lunch během smutečního obřadu zazpívali písně In This Life a Happiness. Všichni členové také vystoupili s krátkými projevy. Duffy zesnulého označil za malého brášku. Pozůstalému partnerovi Stephena Andymu Cowlesovi řekl, že nyní se oni všichni čtyři stávají jeho novými bratry. Stephenovým rodičům nyní naopak přibyli čtyři noví synové a osm vnoučat.

Ronan Keating se při svém vystoupení neudržel a rozplakal se. Vzpomněl, jak měl Stephen moc rád živé vystupování a jak moc se těšil na další práci v kapele, která se nedávno dala po pauze opět dohromady.

Manažer kapely Louis Walsh nebyl schopen vůbec promluvit. Svůj smuteční projev proto předem sepsal...

Boyzone si pro brášku přijeli na Mallorku

"Odpočívej v pokoji, brácho," vzkázal v pátek zpěvák Ronan Keating (32) svému zesnulému kamarádovi a parťákovi ze skupiny Boyzone Stephenovi Gatelymu (†33), který zemřel před týdnem na Mallorce.

Když Ronan četl svůj srdceryvný projev, téměř se rozplakal. Čtyři ostatní členové skupiny Boyzone odletěli v pátek na Mallorku, aby vzali jeho tělo zpět domů, do rodného Irska. Bylo to poprvé od Stephenovy smrti, co skupina promluvila na veřejnosti. Ronan Keating, Keith Duffy, Mikey Graham a Shane Lunch stáli na letišti bok po boku. Na Mallorku přiletěli soukromým letadlem a zdrželi se jen necelou hodinu, dokud rakev nebyla naložená v letadle.

Fotogalerie
7 fotografií

„Náš svět se změnil, když jsme ztratili našeho bratra a přítele Stephena. Museli jsme přiletět na Mallorku, abychom doprovodili našeho kamaráda na jeho poslední cestě zpět do Dublinu. Odpočívej v pokoji, brácho,“ řekl Ronan.
Rakev se zpěvákovým tělem pak zbylí členové kapely odnesli na svých ramenou do dublinského kostela. Tam všichni strávili noc. Bděli u rakve, protože podle jejich slov „Stephen nikdy nesnesl být sám potmě“. Před kostelem se shromáždilo asi 300 fanoušků, kteří přišli kapelu podpořit. Na kostele byl připevněn nápis „Sbohem, Stephene“.

Na znamení sounáležitosti si ve středu nechali všichni čtyři zpěváci vytetovat na svá těla životopisná data zesnulého přítele. Ronan má tetování na pravém bicepsu, Shane na levé ruce.