Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Originální kalendář Zoo Praha: Děti s divokými zvířaty!

Autor: puk - 
17. října 2009
05:00

Zvědavé surikaty všude kolem, slon, který vás pohoupe, tygr na zápraží nebo sup uždibující z talíře. To je jen několik obrázků, které najdete v novém kalendáři Příběhy 2010.

Jde o fotomontáže opuštěných dětí z Klokánku a zvířat z pražské zoologické zahrady. A výtěžek z prodeje půjde právě hlavním aktérům – do Klokánku a do zoo! Blesk vám dnes přináší malou ochutnávku a příběhy dětí na fotkách.

Kalendář stojí 380 korun a koupit ho můžete na webových stránkách Fondu ohrožených dětí nebo pražské zoo či ve vybraných prodejnách. V prodeji bude také přímo na charitativním koncertu a zároveň křtu v pražské zoologické zahradě, který proběhne v pondělí 19. října. Charitativní akci organizuje agentura Martin Production v čele se zpěvákem Martinem Francem a zazpívá třeba i Helena Zeťová, Sámer Issa nebo Martina Balogová.

Kristýnka (13) a Péťa (8) s hrochy Tomíkem a Slávkem

Kristýnka (13) a Péťa (8) s hrochy Tomíkem a Slávkem Kristýnka (13) a Péťa (8) s hrochy Tomíkem a Slávkem | Martin Vobořil

Kristýnka byla po požáru svého domova umístěna společně se sourozenci do dětského domova, odkud přešla do Klokánku. Celé prázdniny už strávila s rodinou. Osmiletý Péťa je tu od ledna 2009 kvůli nezvládnuté výchově a zanedbané školní docházce. Chodí domů na víkendy.

Matyášek (2) a slonice Shanti

Matyášek a slonice Shanti Matyášek a slonice Shanti | Martin Vobořil

Dvouletého Matyáška do Klokánku přijali v červnu 2009 se souhlasem matky. Žádný z rodičů o něj nemohl několik týdnů osobně pečovat, matka s ním žila v zahradním domku bez topení a vody. Za chlapcem prý pravidelně chodí, Matyášek bez ní moc trpí a pláče.

Artur (5) a Marcelka (1) s roztomilými surikatami

Artur (5) a Adélka (1) s roztomilými surikatami Artur (5) a Adélka (1) s roztomilými surikatami | Martin Vobořil

Artur a Marcelka byli přijati do Klokánku v červenci 2009. Rodiče nezvládali výchovu a péči. Jejich další dva sourozenci skončili v dětském diagnostickém ústavu. Oba sourozenci se mají moc rádi, často se k sobě tulí a umějí si spolu pěkně hrát. Matka děti denně navštěvuje, ale neumí se o ně postarat.

Dominika (8) a tygr Banya

Dominika a tygr Banya Dominika a tygr Banya | Martin Vobořil

Osmiletá Dominika skončila v Klokánku v dubnu 2009. Rodiče totiž nezvládali péči o ní. Ani byt a školní docházka nebyly v pořádku. Na holčičce jde vidět, že to v životě neměla lehké, ze začátku u ní před usnutím musely sedět »klokaní« tety a držet ji za ruku. Často totiž plakala steskem. Dívenku si bere na víkendy její otec.

Adélka (7) a sup hnědý

Adélka a sup hnědý Adélka a sup hnědý | Martin Vobořil

Rodina šestileté Adélky musela kvůli exekuci na ulici. Tak se tehdy šestiletá dívenka dostala v listopadu 2008 do Klokánku. Naštěstí se o ni zajímá otec, kterého předtím moc neznala. Poznala dokonce další sourozence, kteří jsou v dětském domově, kam z Klokánku putovala. Otec si všechny chce vzít domů.

cristoforo ( 17. října 2009 22:08 )

380 Kč? Mně se to zdá moc drahé.

Zobrazit celou diskusi