Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Kindl vymyslel švindl! A napsal o tom román...

Fotografie
Tato chobotnice dusí republiku  (Autor: internal)
Autor: Tomáš Belica, Kateřina Moravcová - 
14. října 2009
12:00

Vymyslel švindl a napsal o tom knihu! Milan Kindl, který je namočený do aféry kolem plzeňské univerzity, vydal román, jak se na práva v Plzni dostat podvodem.

"Tato kniha je beletrie, dobrodružný román. Jména, osoby a události jsou výsledkem autorovy představivosti, a jakákoliv podobnost se skutečnými osobami je proto náhodná," píše podle serveru tn.cz ve své knize Dokonalá zkratka Milan Kindl. Ten včera oznámil, že do konce měsíce z Plzně odejde. Práva v Plzni: Bakalářský titul za tři týdny! Jen pro policajty>>

"Je na čase fakultu opustit, abych se mohl začít aktivně bránit, " řekl serveru Tyden.cz. Kindl, namočený do aféry s opisováním diplomových prací, se hodlá věnovat advokátní praxi. Jenže místo má i s bývalými šéfy fakulty Ivem Tomažičem a Jaroslavem Zachariášem, kteří rezignovali již dříve, zajištěné na soukromé vysoké škole v Karlových Varech. Právě tam je třeba hledat prapůvod aféry, která otřásá plzeňskou právnickou fakultou.

Na tamní soukromé vysoké škole totiž figuruje více aktérů z Plzně, než aby šlo o pouhou náhodu. Podvod v Plzni: Magistrem za dva měsíce>>

Jako jediná státní škola uznávala plzeňská fakulta karlovarským bakalářům zkoušky. „Existovala speciální dohoda pro přebírání studentů,“ řekla šéfka akreditační komise Vladimíra Dvořáková, která kauzu prošetřuje.

Dohodě o přebírání studentů údajně nahrávalo spojení vedení fakulty v čele s Milanem Kindlem a bývalým majitelem školy ve Varech Ondřejem Davidem. Kindl, který má s Davidem i advokátní praxi v Chomutově, včera oznámil, že do konce měsíce v Plzni skončí.

„Je na čase fakultu opustit, abych se mohl začít aktivně bránit,“ řekl serveru Tyden.cz Kindl. Přiznal také, že kauza s opsanou prací bývalého proděkana Iva Tomažiče byla jinak, než Tomažič tvrdil. Jenže i po rezignaci mají Kindl s Tomažičem a exděkanem Jaroslavem Zachariášem místo ve Varech jisté.

Bakalářům soukromé školy stačily často k přijetí do Plzně jen dobré známky. „Před dvěma lety brali studenty bez přijímaček s průměrem do 1,5. V Plzni jsme pak dělali jen srovnávací zkoušky z předmětů, které jsme ve Varech neměli,“ potvrzuje studentka Eliška Vránová. Podle médií šlo mezi školami o obchod. Bakaláři v Plzni získali titul a Vary tak mohly k sobě lákat více studentů, za což dostávali vyšší dotace. Podvody na právech v Plzni: Řídí je mafie!>>

Kdo je do aféry zapleten!

Tato chobotnice dusí republiku Tato chobotnice dusí republiku | Foto scam

Jiří Pospíšil - Pověřený děkan právnické fakulty v Plzni. Tam také vystudoval práva. V minulosti přednášel na VŠ Karlovy Vary.

Dcera Augustina Hrborického - Žalobce plzeňského státního zastupitelství před časem podržel aktéry pochybného konkurzu k prodeji golfového areálu Cihelna u Karlových Varů. Ti později zaměstnali jeho dceru, též absolventku práv v Plzni.

Jan Harangozzo - Rychloabsolvent plzeňských práv. Spolu s bývalým prorektorem karlovarské školy Vladislavem Větrovcem je obžalován v kauze konkurzního soudce Berky.

Ronald Němec - Chvíli předtím, než Pospíšil zatrhl obhajoby rigorózních prací, Němec u Kindla a Davida tu svou obhájil. Němec je advokátem karlovarské arény.

Ivo Tomažič - Bývalý proděkan plzeňské fakulty. Ve Varech je vedoucím katedry obchodního práva, figuruje v plagiátorské aféře.

Jaroslav Zachariáš - Bývalý děkan právnické fakulty v Plzni, na VŠ Karlovy Vary vyučuje pracovní právo. S Ivem Tomažičem figuruje v plagiátorské aféře.

Ondřej David - Šéf katedry občanského práva na VŠ Karlovy Vary a donedávna také majitel této soukromé školy. Spolu s Kindlem působil v rigorózní komisi.

Milan Kindl - Proděkan právnické fakulty v Plzni. Na VŠ Karlovy Vary vyučuje soukromé právo. Má s Ondřejem Davidem advokátní kancelář v Chomutově.

Eduard Bruna - Doktorát v Plzni udělal za 16 měsíců, je prorektorem pro studium na VŠ Karlovy Vary. V jeho advokátní kanceláři Gross pracoval jako koncipient.

A tenhle znáte...? Baví se dva právníci. – Nestudovali jsme spolu v Plzni práva? – To těžko, já mám odtamtud jen titul.

gogo ( 15. října 2009 16:56 )

Bohužel. Je to tak. Tehdy na Letné kdyby mi nějaký jasnovidec vyprávěl co tu bude za 20 let, tak bych se mu vysmál... Toto bych nečekal ani v nejhorším snu ....

gogo ( 15. října 2009 16:54 )

Nejste sám. Já jsem příteli tenkrát také naletěl...

drobek ( 14. října 2009 20:45 )

pověsit za ty vousy,případně kdyby nevydržely ,tak za ty mikrokoule,on by už kápl božskou,co prováděl na Petrových Kamenech

gogo ( 14. října 2009 17:28 )

Ano. Podle toho jak koná to tak skutečně vypadá. A pravděpodobně i proto byl ministrem "spravedlnosti" ! Je to zametač pod koberec ....

gogo ( 14. října 2009 17:26 )

Komunistů bylo asi 15% obyvatel ....

Zobrazit celou diskusi