Úterý 7. května 2024
Svátek slaví Stanislav, zítra je Den vítězství
Zataženo, déšť 15°C

Katastrofa na Pohodě má druhou oběť: Nikolka (†19) zemřela!

Autor: Nový Čas, pal, ČTK - 
14. října 2009
10:48

Neštěstí, které se stalo v létě na trenčínském festivalu Pohoda, má už druhou oběť. Nikolka (†19) z Omšenia u Trenčianských Teplic prohrála boj o život.

Informovala o tom mluvčí martinské fakultní nemocnice Katarína Kapustová.

O Nikolku se střídavě starali zdravotníci v martinské a trenčianské nemocnici. Nejdříve byla v umělém spánku. Když ji lékaři probrali, začala sama dýchat a její stav nevyžadoval hospitalizaci na speciálním neurochirurgickém pracovišti. Z martinské nemocnice ji převezli do nemocnice v Trenčíně. Po tom, co se její stav zhoršil, ji opět hospitalizovali v Martině.

367680:gallery:true:true

Dívka se na červencový festival vypravila s bývalými spolužáky z obchodní akademie. Všichni se rozhodli přečkat bouřku v hlavním stanu. Pád arény na místě připravil o život Martina Kašáka († 29) z Piešťan. Desítky dalších lidí zůstaly zraněny. Většina z nich utrpěla poranění hlavy, hrudníku, krku a páteře.

 

Tragédie se udála třetí den největšího letního festivalu v zemi. Způsobila ji konstrukce stanu, která se při silné bouři zvedla a dopadla na návštěvníky.

Zřícený stan přezkoumali odborníci z ústavu soudního inženýrství, kteří podle médií zjistili jisté nedostatky. Aréna byla údajně složená i ze starších částí a ocelové lano, které drželo jeden z osmi hlavních sloupů, prasklo zřejmě před pádem stanu. Organizátoři Pohody již dříve podali žalobu na německou firmu Bossert Zelte, která velkokapacitní stan postavila.

bosomfriend ( 14. října 2009 11:31 )

Každý , který má živnosťák na stavění stanů, nebo lešení by měl mít zertifikát od technické kontroly, že materiál je zkontrolován a že majitel prodělal školéní u technické kontroly , jaké předpisy musí dodržet při stavbě. Potom ubyde zbytečných smrtelných ůrazů a něštěstí v rodinách.

Zobrazit celou diskusi