Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Muž (25) a dívka (19) z festivalu Pohoda stále bojují o život!

Stav dvou účastníků festivalu je stále kritický
Stav dvou účastníků festivalu je stále kritický  (Autor: Nový čas)
Autor: Nový Čas, rvs - 
21. července 2009
12:21

Mladík (25) a dívka (19), kteří byli v sobotu těžce zraněni při pádu stanu na slovenském hudebním festivalu Pohoda, stále bojují o život! Oba se podrobili náročným operacím hlavy a leží v umělém spánku.

 

Pětadvacetiletého návštěvníka festivalu přivezla v sobotu sanitka do nemocnice v Žilině s těžkým otokem mozku. Podrobil se operaci a v pondělí mu lékaři zavedli snímač nitrolebečního tlaku. "Jeho stav je stále velmi vážný," informovala ředitelka Nemocnice s poliklinikou Daniela Betelová.

V kritickém stavu je i devatenáctiletá dívka z Trenčína. Ta byla s těžkým poraněním hlavy převezena do fakultní nemocnice v Martině. Nyní už má za sebou operace v Martině i v Trenčíně a na oddělení ARO zatím zůstává v umělém spánku.

Stav její stejně staré kamarádky, která se v Martině rovněž podrobila operaci hlavy, se zlepšil a byla přemístěna z oddělení intenzivní péče na standardní pokoj. "Její stav je stabilizovaný a pokud nedojde k výrazným změnám, mohla by být do konce týdne propuštěná domů," řekla mluvčí nemocnice v Martině Katarína Kapustová.

Ke zraněním došlo v sobotu odpoledne, když se areálem festivalu prohnala bouřka, provázená silným větrem. Otevřený stan O2 Arény se zřítil na stovky lidí. Nehodu nepřežil muž z Piešťan (29), dalších několik desítek lidí bylo zraněno. 40 návštěvníků festivalu bylo hospitalizováno, 56 jich zdravotníci ošetřili ambulantně. Celkem bylo na festivalu 35 tisíc lidí.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi