Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

U Staré Boleslavi se scházejí poutníci

Papež Benedikt XVI. sloužil Mši svatou v Brně
Papež Benedikt XVI. sloužil Mši svatou v Brně  (Autor: Zbyněk Pecák, Martin Sekanina)
Autor: ČTK, pes - 
28. září 2009
08:59

Hustá mlha, do níž pronikají světla reflektorů, připravené pódium, hudba linoucí se z reproduktorů a skupiny přešlapujících lidí - tak vypadá v pondělí časně ráno Proboštská louka u Staré Boleslavi.

Prostor, rozdělený do mnoha sektorů a v mnohém připomínající spíše hlediště rockového koncertu, pozvolna zaplňují poutníci, kteří sem přijeli na mši slouženou papežem Benediktem XVI.

"Zatím je klid, žádný problém není, doprava je plynulá, parkoviště ještě zdaleka nejsou obsazená," řekla novinářům kolem 06:00 mluvčí policie Praha-venkov Štěpánka Zatloukalová. Všechny příjezdy do Staré Boleslavi hlídají policisté, do terénu jsou jich nasazeny stovky. Nad místem papežské návštěvy přelétá vrtulník.

Benedikt XVI. v Boleslavi odslouží mši v třetí den své návštěvy v ČR. Bude to druhá z jeho veřejných bohoslužeb. Papežova promluva má být zaměřena hlavně na mládež, očekává se účast zhruba 60.000 věřících. Papež se také pokloní patronu českých zemí, svatému Václavu.

petr11 ( 28. září 2009 10:17 )

Je to jedno velké divadlo. Obyčejné vymejvání mozků!! Začnou se mít lidé rádi nebo co? Politici určitě ne!!

kefudka ( 28. září 2009 09:35 )

Mě by zajímalo, co nám ta jeho návštěva dá, co je jeho cílem ,udělá pár bohoslužeb promluví s lidmi a co dál? Jan Pavel měl zájem i o politické dění ale tento papež mě připadá že jezdí po státech a chce aby si z něj všichni sedli na zadek.

Zobrazit celou diskusi