Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Berlusconi: Rasistické vtipy na Obamu?

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: ČTK, pes - 
28. září 2009
07:45

Italský premiér Silvio Berlusconi v neděli označil amerického prezidenta Baracka Obamu a jeho ženu Michelle za "opálené".

"Mám vás pozdravovat od muže, který se jmenuje, který se jmenuje...počkejte, je to někdo opálený: Barack Obama!...Nebudete tomu věřit, ale opalovat se na pláž šli ve dvou, protože i jeho žena je opálená!" řekl za potlesku přítomných členů strany Lid svobody Berlusconi, který za podobná slova již v minulosti sklidil kritiku.

Uvedl to podle agentury AFP jako vtip v projevu na slavnosti své strany v Miláně při zmínce o své účasti na nedávném summitu G20 v americkém Pittsburghu.

Italský premiér během jedné návštěvy Moskvy o Obamovi řekl, že je "mladý, hezký a opálený". Když tato slova vyvolala rozruch, Berlusconi dodal, že je myslel jako "velký kompliment" a že ti, kteří to nechápou, jsou "hlupáci". Jeho "kompliment" ovšem mnohá média v zahraničí pochopila jako urážku.

Pravicový politik Berlusconi později znovu připomněl "opálení" nově zvoleného demokratického prezidenta Obamy a zároveň ho zmínil v souvislosti s topmodelkou Naomi Campbellovou. Prohlásil, že jim jejich snědost závidí.

"Můj kompliment vůči Barackovi je poněkud závistivý. Všichni jsme rádi tak opálení, jako jsou Naomi Campbellová a Obama," řekl loni Berlusconi na tiskové konferenci v Pescaře ve střední Itálii.

fiore ( 29. září 2009 19:31 )

silvio je spravnej chlap ,poradny politik a ferovy ,obama je jeho kamarad ,muze si i zavtipkovat .drzim ti palce silvio . viva silvio ,ti voglio un mondo di bene .

derek ( 28. září 2009 12:25 )

Berlusconi je snědej a tak asi nepujde o rasismus ,ale Silvio je borec.

Zobrazit celou diskusi