Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Odmítli mi ošetřit syna kvůli jménu!

Autor: Zbyněk Schnapka - 
23. září 2009
05:00

Skandál otřásá Městskou poliklinikou v Plzni na Slovanech. V ordinaci odmítli přijmout kojence kvůli změně jména.

Maminka tam přinesla kojence, kterému se po očkování proti tuberkulóze zanítila ranka na ručičce. Bylo třeba ránu rozříznout a vyčistit. V ordinaci ale dítě odmítli přijmout kvůli změně jména. Nakonec malému Ládíkovi od bolesti pomohla až obvodní pediatrička.

„Na poliklinice nás odmítli ošetřit. Třikrát jsem je o to prosila a třikrát mě odmítli,“ svěřila se Blesku otřesená maminka Lucie Škabradová (33). Háček byl totiž v úředních dokumentech. Dítě po narození pojmenovali po mamince, protože jeho rodiče nejsou manželé. Malý Ladislav tak má v propouštěcích papírech z porodnice jméno Škabrada.

Tatínek zašel po osmi dnech na matriku a chlapeček má teď příjmení Zrna. Kartičku pojištěnce ale ještě nemá. „A to sestra nemohla pochopit. Pořád tvrdila, že bez kartičky od pojišťovny, kde bude jméno Zrna, syna neošetří. Tu čekáme od pojišťovny každým dnem. Přitom u jiných doktorů stačily dokumenty z porodnice,“ líčí otřesný zážitek Škabradová.

„Když jsem se nedala odbýt, sestra řekla, že za 100 korun syna ošetří,“ vzpomíná Škabradová. „Ona mu jen ale na dvě sekundy mrkla na ručičku a řekla: Je to zanícené. Musíte jít do 4. patra. A za to chtěla po mně stovku. Byla jsem v šoku!“ dodala Škabradová.

Nakonec malému klučinovi pomohla od bolesti až teprve obvodní pediatrička. „Já k tomu nic říkat nebudu, ředitel tady je, on se k tomu za mne vyjádří,“ řekla Blesku sestra Milada Baráčková. Ředitele sháněl Blesk dva dny. Bohužel bez úspěchu. Podobně dopadli rodiče miminka. Těm na včerejšek slíbil ředitel schůzku, ale nakonec ji odvolal. Mají si prý stěžovat písemně.

cheeroke ( 29. září 2009 12:01 )

nekdo psal, ze ji zna , pry je to velmi hloupe a osklive zamindrakovane stvoreni. Takze jeji trapne prispevky berte s rezervou. O detech pry pise spatne, protoze pokud si nezaplati umele oplodneni, nikdy zadne mit nebude. Neni dobrovolny darce.

cheeroke ( 29. září 2009 11:41 )

Podle me je lepsi, mit dite za svobodna, protoze to se da napravit, nez mit v hlave slamu, ponevadz s tim se musi dozit. Jak to muzes sama se sebou vydrzet??????

cheeroke ( 29. září 2009 11:39 )

Mysulindo, jak tak narazim na tvoje prispevky zjistuju, ze ses teda opravdu pipina .A potazmo jeste neumis cist.

cheeroke ( 29. září 2009 11:34 )

Martinevydrz kde zijes? Tohle, jestlis to nepochopil, uz daaaavno nema s privatizaci a Klauzem nic spolecneho. A pokud ma, tak leda s ujetym zakonem Vaclava Havla o poctu kresel v parlamentu. Sudym poctem.A tak se uz leta pretahuji 2 politicke strany o koryto a zadna nic nedotahne do konce.Tod vse.

40651 ( 29. září 2009 07:38 )

kdyz ctu tve urivky jmy stebe nanic.ses zaujata a bezcharakterni osoba ktera miluje jen sama sebe mela bisi se stydet a to stoho hlediska ze dite za chybu ktera nastala nemuze.a jestly nemas rada deti tak nevim proc lezes sem a krytyzujes.branis si zdravotnictvy ktere nestoji zanic vem si ho tedy sebou a bez spanem bohem.a prosim te nekrityzuj matku ditete kdyz jeto chyba zdravotni pojistovny.

Zobrazit celou diskusi