Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Houbařku v lese zabila elektřina!

Autor: Nový Čas, brum - 
21. září 2009
14:14

Tragicky skončilo pátrání po ztracené houbařce Kláře Minčíkové (+45) ze Slovenska. Po třech dnech ji našli mrtvou v močálu.

Majitelku známé košické restaurace Kláru Minčíkovou (+45) hledali minulý týden v lesích u Nálepkova (okres Gelnica) od úterka desítky jejích přátel, další dobrovolníci i policie se psy. Zoufalá rodina oslovila i věštkyně a senzibily. Nehybné tělo objevili až v pátek v bažině v části Peklisko. Jen 300 metrů od místa, kde se ztratila. Zemřela zřejmě po zásahu proudem ze spadlého kabelu elektrického vedení!

„Byly jsme na houbách a na závěr jsme chystali grilování. Mezitím Klára jako náruživá houbařka ještě odběhla jen na okraj lesa opět na houby. Živá se už nevrátila!“ říká její sestra Sylvie Lehoczká (43).

Parta přátel se ztracenou ženu vydala hledat, a když ji nenašli, zalarmovali policii. Po nezvěstné měl pátrat i vrtulník s termokamerou, ale kvůli špatnému počasí a příliš zalesněný terén nevzlétl. Kláru tak pomáhali hledat v rojnici hlavně její známí, u Nálepkova policie se psy a dobrovolníci z místní osady.

Během neúspěšného pátrání příbuzní oslovili i věštkyně a senzibily, podle kterých se Klára stále měla nacházet někde v blízkosti. To se nakonec i potvrdilo. Nezvěstnou ženu v pátek večer objevil místní chalupář. Ležela v močále pod elektrickým vedením, jen asi 300 metrů od místa, kde ji viděli naposledy. „Snažila jsem se nehybnou sestru odtáhnout z bažiny, když v tom mě kopla elektřina. Podobně i Kláru musel zasáhnout proud spadlého vedení a následně zemřela,“ řekla Hedviga Maczejková (42), další sestra oběti.



Policie místo okamžitě zabezpečila a musela počkat zhruba dvě hodiny, než energetici odpojí kabely od vedení. Proč kabel spadl na zem a navíc pod napětím, se zatím neví. Rodina oběti podala trestní oznámení na neznámého pachatele za zabití.

Policie zatím nikoho neobvinila. Zastupující mluvčí akciové společnosti Východoslovenská distribuční Boris Peško možné okolnosti zásahu elektřinou nepotvrdil, ani nevyvrátil: „Musíme si počkat na výsledky vyšetřování. Zjišťujeme všechny okolnosti kvůli objasnění této události. Spolupracujeme s policií a o výsledcích budeme informovat.“

sedan ( 22. září 2009 10:19 )

Vážení Rodičové - nově otevřená specializovaná ambulance ultrazvukové diagnostiky pro Děti a Rodiče www.dc-flipper.cz Mrkněte ještě dnes a Objednejte se On-line

makmark ( 22. září 2009 01:08 )

taky nedobrovolně zakopnul o natažený elektrický kabel

Zobrazit celou diskusi