Tento šokující údaj si dne 8. září 2009 na straně 14 v deníku Blesk přečetl milion nadšených fanoušků v lékařské zprávě, kterou exkluzivně poskytl její manžel a manažer Jiří Pomeje. Vida, říkají si fanoušci, 70*34 mm, mysleli jsme, že je to míň.

Ponechme stranou spekulace, zda je Pomeje super-rouhač, zda Ivetino údajné těhotenství nebyl trik, jeden z mnoha na téma: "o kom se nepíše, jako by nebyl". Věnujme se jen a jen výsledku. Spočteno a podtrženo: 70*34 mm.

Všechno je někdy poprvé a všude je někdo první. Někdo první rozdělal oheň, někdo první vyrobil luk, někdo se první vznesl do vesmíru. Iveta Bartošová je první na světě, kdo zveřejnil rozměry dělohy a není to žádné "asi tak", přibližně", nebo "tak nějak", ale na milimetr přesně! A jako bonus přidává poznámku z lékařské zprávy: "volná tekutina není."

Mediální spolupráce s manželem Ivetě zkrátka svědčí. Co na tom, že co se týče nových hitů, člověk tápe. Iveta se zapsala do Guinessovy knihy rekordů, je první tam, kde nikdo před ní nebyl.

Když snil Jules Verne o strojích pod vodou a člověku na měsíci, nikdo mu nevěřil. Nebo telefon! Kdo by kdy řekl, že jednou zahuhláme do dlaně a bude to slyšet na druhém konci zeměkoule! Nebo Einstein: E=mc2. Rozumí tomu někdo? Když dramatička Eva Ensler uvedla svou hru Monology vagíny, veřejnost se pohoršovala. Iveta uvedla její sen v realitu: 70*34 mm.

Málo mě zná, tak z ní název jednoho z mnoha starých hitů Ivety Bartošové. Dnes už to neplatí. Dnes platí: Znáš mě víc, než by sis přál.