Představme si našeho nedělního soupeře podrobněji. Jde o malý stát z jižní Evropy, většinou pokrytý horami a rýžovými poli. Bez tlumočníka tam ani nejezděte, mluví jazykem, který je řazen do ugrofinské skupiny. Dobrý den se řekne: Jó nap. Nashledanou: Viszontlátásra.

Většina obyvatel Slovenska pracuje v zemědělství (rýže), případně se živí chovem domácích zvířat (žíně, slepičí pařátky, štětiny do štětců). Hlavní město se jmenuje Bratipešt, žije v něm 1500 obyvatel.

Celkový počet Slováků: asi 3 423 - 3 436 obyvatel (údaj k 1. září 1956, kdy proběhl poslední pokus o sčítání lidu). Slovensku se přezdívá "Evropské Somálsko".

Nová vláda, volená skupinou starších, si dala za svůj cíl boj proti korupci a proti negramotnosti. Místní měnu, hliněný forint, lze směnit za české koruny v poměru 100 000 forintů ku jedné koruně, ale na černém trhu je k mání i v kurzu 1:1.

Prvním státnickým počinem nového slovenského krále László Sólyoma bylo vyhlášení prohibice, která je předpokladem ke zvýšení gramotnosti. Místní obyvatelstvo masově holduje národnímu nápoji, který se vyrábí z opičího mléka a chutí připomíná ančovičky.

Slovenský král László III., považovaný za osvíceného:

388016:gallery:true:true

Slováci jsou velmi pracovití a trpěliví. Zde je typická fotografie ze slovenského venkova:

388014:gallery:true:true

Miss Slovensko 2009 Jusufa Tothová při promenádě v plavkách:

388015:gallery:true:true

Slovenský národní sport: Hod ovcí. Vpředu (s ovcí) místní sportovní celebrita Imre Ibrahim.

388010:gallery:true:true

Nejlepší slovenský fotbalista Csaba Horváth hrál v mnoha klubech po celé Evropě a Asii. Trenéři o něm říkají, že mu chybí výbušnost.

388019:gallery:true:true

Slovenská mládež (předměstí Bratipešti).

388018:gallery:true:true

Slovensko má s Českou republikou hojné obchodní vztahy. Vyváží k nám opičí mléko a pracovní sílu, z České republiky dováží ropu.

Slovensko nepatří mezi fotbalové velmoci, poslední zápas se San Marinem prohrálo kontumačně 0:3, když za stavu 0:16 vběhly na hřiště kozy a dezorientovaní pastevci začali hasit malé vápno.

Viszontlátásra.