Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

V eskalátoru uvízla i Adélka (3)!

Autor: Veronika Pukačová - 
1. září 2009
03:00

Adélka (3) vystupovala na pražském Andělu z eskalátoru a schody jí vtáhly botičku. Nebýt duchapřítomnosti otce, došlo by k neštěstí. Denis (7) není jediný!

„Kdybych tehdy dcerku nevytáhl rychle za ruku, mohlo dojít k tragédii,“ nechce domyslet otec Adélky Karel Kavur s tím, že mohla jeho dcerka dopadnout jako malý Denis (7), kterému před pár dny pojízdné schody amputovaly tři prsty a část nártu.

Takhle dopadla Adélky botička Takhle dopadla Adélky botička | Martin Mithofer, Karel Kavur

Karel Kavur vystupoval s tehdy dvouletou Adélkou z eskalátoru ve stanici metra B Anděl. Dole na konci schodů však holčičce hřebeny vtáhly botičku. „Držel jsem dcerku za ruku, takže jsem ji okamžitě vytáhl nahoru a jí tak nožička z boty vyklouzla,“ popisuje otec dívky.

Ale co se tehdy vůbec stalo? „Byl jsem v šoku, takže fakt nevím, k čemu došlo, podle mě tam byl jeden ten zub do véčka, ale jak mohlo dojít k tomu, že bota vjela pod zuby, si nedokážu vysvětlit. Jsem jen šťastný, že to dopadlo dobře,“ dodal Karel Kavur.


Příběhem své dcery reagoval na články o malém Denisovi (7), kterému eskalátor předminulý týden amputoval tři prsty a část nártu na pravé noze. Chce upozornit na to, že eskalátory opravdu nemusí být tak bezpečné, jak dopravní podnik tvrdí. „Když montéři vyndávali dceřinu botičku, říkali mi, že podobné věci se tu stávají každou chvíli, a to přece není normální,“ uzavírá pan Kavur své vyprávění.

Čtěte také: Denis (7) do první třídy nenastoupí: Eskalátor mu amputoval 3 prsty

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

mango ( 1. září 2009 21:17 )

samozřejmě, že případ malého Denise není ojedinělý, bohužel, mám pocit, že dokud eskalátory nezmrzačí nějakého našeho politického páprdu, /což asi možné není, oni nejspíš metrem nejezdí... , tak s tím nikdo nic dělat nebude a budou se vymlouvat na posudky, že jakýkoli úraz je nemožný.

inna ( 1. září 2009 17:40 )

Ještě bych ráda přidala jednu zkušenost z metra,která se stala před 4 měsíci přímo mě.Na konečné Háje jsem nastupovala v 16.30h do vlaku,kolem spoustu lidí a pracovníků DP.Nevím jestli mi noha sjela nebo šlápla vedle,spadla jsem mezi vlak a nástupiště /poslední vagón/ do té neuvěřitelné "malé mezery" až po zadek /obouma nohama/,jen jsem citila šílenou bolest a vnímala jak se zavíraj dveře a to byl moment,kdy jsem si říkala musíš ven.Ani pořádně nevím jak se mi to podařilo,převaliva jsem se na nástupiště a vlak se rozjel,cestující kolem mě dál chodili a pracovníci DP se svorně otočili zády,když jsem se druhý den dozvěděla,že v odpoledních hodinách mají dozor,kdyby se něco stalo.....Nevím co si pánové mysleli,ale pomoc mi nepřišli.Já byla ráda,že žiju a jen jsem se soustředila na nohy a krutou bolest,vůbec jsem se nestiděla za slzy.Nohy byly jedna podlitina,rozbitý kotník a výron.......pani doktorka mě ubezpečila,že nejsem první připad!Při dotazu zda někdo sedí u monitoru a sleduje jestli se něco nestalo....."pani to jste měla smůlu,to asi někdo něco chtěl".....a co dělal řidič,který má před sebou monitor,kde vidí co se děje na konci soupravy......vzdala jsem to.Vůbec si neumím představit,že tam spadne starý člověk i některý můj vrstevník/ 52let/ by měl problém vyléz a dítě má naději tam propadnout.......!Jen jednu radu NASTUPUJTE OPATRNĚ A KOUKEJTE KAM ŠLAPETE A RODIČE DRŽTE DĚTI ZA RUKU.Ještě dnes se mi vraci film......

inna ( 1. září 2009 16:59 )

Dobrý den,vůbec mě nepřekvapuje,že se něco takového stává.Tento problém jsme s manželem zažili a naší dcerou před 21lety /26.12.1988/.Při výstupu z metra na stanici Florenc se jí nožička dostala do eskalátoru,který jí utrhl celou špičku boty /sněhule/,naštěstí vše dopadlo dobře,jen boty se vyhodily,ale při pomyšlení,že má na nožičce sandálky.......!Dokonce jsem byla svědek,kdy pejskovi eskalátor chytil tlapku.....!RODIČE DÁVEJTE POZOR VÍC NA DĚTIČKY A PEJSKAŘI POKUD JE TO MOŽNÉ NECHOĎTE S PEJSKEM NA ESKALÁTORY.

ginny ( 1. září 2009 14:14 )

Měla to být reakce na individuum jménem Fantomas, nevím proč se to objevilo tady.

ginny ( 1. září 2009 14:13 )

Za prvé: Ne každý tmavovlasý a hnědooký člověk je Rom. Za druhé: Nezajímá mě (jako všechny slušné lidi), zda je někdo Rom nebo ne, zajímá mě, jaký je to člověk. Jinak, tatínkovi holčičky gratuluji k duchapřítomnosti, dopravní podnik vyzývám k zamyšlení, tady je opravdu něco špatně...

Zobrazit celou diskusi