Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Denis (7): Eskalátory v metru mu amputovaly tři prsty! Proboha proč?

Autor: Veronika Pukačová, jos - 
22. srpna 2009
17:23

Měl to být příjemný rodinný výlet do kina, místo toho však tekla krev a spousta slz. Eskalátory totiž ve stanici metra Můstek v Praze poranily sedmiletému Denisovi nožičku. V nemocnici mu museli amputovat tři prsty! A co na to dopravní podnik? Takové věci se prý stávají.

Gaidošovi se v pátek večer vypravili do kina a na Můstku chtěli nastoupit do metra. „Dole na eskalátorech jsem najednou slyšel obrovskou ránu a křik. Synkovi to vtáhlo botu,“ řekl Blesk.cz otec Denis Gaidoš s tím, že na konci schodů zřejmě chyběl ochranný hřeben. Podle něj tam najednou byla veliká díra.

Nožička se bude hojit dlouho a doživotní následky přesto zůstanou Nožička se bude hojit dlouho a doživotní následky přesto zůstanou | Foto Blesk - T. Vrbenský

Ilustr. foto Ilustr. foto | HZS Leoš Kučera

„Bohužel o tom teď nic nevím, ale je pravda, že se podobné věci stávají na eskalátorech často, není to nic neobvyklého. Tkanička má tendenci zajet pod hřeben a pak schody vtáhnou i botu,“ řekl Nedělnímu Blesku mluvčí pražského dopravního podniku Ondřej Pečený. Ovšem malý Denis měl pevné boty bez tkaniček!

Malý Denis v nemocnici Malý Denis v nemocnici | Foto Blesk - T. Vrbenský

Otec okamžitě zastavil schody, chlapcovu pravou nohu museli vyprošťovat hasiči. Lékaři však už tři prstíky nemohli zachránit. Podle otce visely jen na kůži a byla tak nutná jejich amputace. „Nedokážu si ani představit, že by šel Denis jen v pantoflích nebo žabkách, to by byla tragédie,“ nechce domyslet otec. Ten je na dopravní podnik pořádně naštvaný a jen to prý rozhodně nenechá.

esterush ( 25. srpna 2009 19:30 )

Pokud nesouhlasíte s vyjádřením Dopravního podniku přihlašte se do skupiny POZOR METRO na Facebooku http://www.facebook.com/home.php#/group.php?gid=126250646571&ref=mf

simeon ( 23. srpna 2009 16:56 )

no jednoduše, pantofle by zmizela a kluk by šel domů bos... ale otec si zřejmě myslí že by mu to utrhlo nohu hned pod pupkem, že? Nebo to jen napsal senzacechtivý autor článku?

socatko ( 23. srpna 2009 15:54 )

Ty budes asi peknej blb vechtrvesluzbe, co? A analfabetyk jak noha! Mozna, ze kdyby si vsimala mama vic tebe, treba bys vedel, ze po byt se pise tvrde y, hnupe! Je to tezke mit dve deti a zvlaste male, maminka se muze rozpulit a stejne je to casove narocne, zvlaste, kdyz je jeste obklopena houfem cizich lidi, takze ji laskave prestan buzerovat (a jeste pravopisne spatne!)

mariedan1 ( 22. srpna 2009 23:16 )

NO jo, to jsem si nevšimla. Ale stejně si neumím představit kam jinam by mu nožička mohla zapadnout. Teď když jste mně na to upozornil, tak si matně vybavuji, že něco podobného se stalo asi před rokem a to bude ta fotka. Tehdy to dopadlo dobře, ale také museli zasahovat hasiči. Pravda je ale taková, že když má člověk na starosti dítě, tak musí mít oči všude. Je mi líto obou - chlapce i jeho táty...

test2 ( 22. srpna 2009 23:05 )

Takej jsem si podle obrazkkdyz si dobre vsimneteu rikal, ze kluk evidentne musel strkat nohy kam nema. Ale kdyz se kouknete podrobneji tak zjistite, ze dole je popisek "(copyright) Leos Kucera - HZS Praha 2008" Takze Blesk zase vyhrabal fotku buhvi odkud...

Zobrazit celou diskusi