Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Denisovi (9) odřízl eskalátor tři prsty, rodiče dostanou 220 tisíc

Autor: simao, Kjos - 
6. března 2012
09:39

Nyní devítiletému Denisovi, kterému v roce 2009 amputoval eskalátor v pražském metru tři prsty na noze, vyplatí Dopravní podnik Praha bolestné 220 tisíc. Jde vůbec o první odškodnění za podobný případ.

Místo rodinného výletu do kina nepříjemná návštěva nemocnice, operace a amputace tří prstů na noze...

„Dole na eskalátorech jsem najednou slyšel obrovskou ránu a křik. Synkovi to vtáhlo botu,“ řekl tehdy otec Denise Blesku.

Chlapcovu nohu museli vyprošťovat dokonce přivolaní hasiči. "Začal strašně brečet. V podstatě měl nožičku zaseklou pod těma hřebenama," dodal otec pro tn.cz.

Rodiče podali na DPP žalobu, chlapec se dočkal odškodného

Na Dopravní podnik pak rodina zraněného chlapce podala žalobu, s finanční náhradou ve výši 120 tisíc nesouhlasila. Protože však soud oběma stranám doporučil smírné řešení, kývli Denisovi rodiče na odškodné ve výši 220 tisíc korun.

Potvrdila to pro TV Nova i prozatímní generální ředitelka DPP Magdalena Češková: "Dopravní podnik akceptoval rodinou navrženou částku, a to především proto, že došlo k vážnému zranění dítěte."

Nebylo to však poprvé, a bohužel ani naposledy, co došlo k podobnému zranění. Jen za poslední dva roky se v eskalátorech zaklínilo sedm dětí, k podobně vážnému zranění však naštěstí nedošlo. Patrně proto zatím nikdo jiný po DPP odškodné nepožadoval.

Dopravní podnik pak na sérii nepříjemných nehod zareagoval kampaní, jak správně jezdit na eskalátorech a také nezbytnou úpravou starších typů "jezdících schodů", které opatřil speciálními kartáči. Měly by zabránit tomu, aby se dětské nožičky mohly dále zaklínit mezi schody a bočnice.

jeromeklapka ( 6. března 2012 16:46 )

Zaujímavé - ked sa stane úraz dieťaťu doma,máte poťahovačky s políciou,lebo ste zlyhali ako rodičia...

buban ( 6. března 2012 13:40 )

Chlapec prisel o 3 prsty na nozicce-ale stejne jako ostatni se ptam, kde mel v tu chvili rodice? Na zaberech z kamer nejsou videt...vy ostatni nechavate jen tak sve sestilete deti blbnout s kamarady na eskalatorech? Jenze podle toho, co jsem videla ve vcerejsich zpravach, rodina-minimalne otec, jsou z tech, kteri dostavaji invalidni duchod v osmnacti. Tak ho ma chudak kluk trochu driv...a ted se do me navazejte...jen jsem napsala svuj nazor, ktery stejne neprojde...

kn16ht ( 6. března 2012 12:13 )

Jo ať rodiče hazí vinu vždy na někoho jiného že? To, že si neumí uhlídat dítě, za to si mohou sami. Kdyby si kluka postavili pred sebe ať na něj vidí, tak by to tak nedopadlo. Nechce se mi věřit, že by jen tak eskalátor vtáhl tu nohu. Asi jí muse stkat, kd neměl ne? Kvůli takovým se z toho stává Kocourkov

hofihofi ( 6. března 2012 11:47 )

A proc si myslite ze jim tech par korun, pro DP je to skutecne par korun, rychle dali, protoze by soud mohl a bylo to realne, prijit na to ze vsechny exkalatory neodpovidaji eu, jako vytahy a to by stalo setsakra vic. A to je cele.

helak ( 6. března 2012 11:40 )

No, chlapec na to bohužel doplatil, ale rodiče měli místo odškodnění být naopak potrestáni, že na své dítě nedohlédli. A chtít to odškodnění je od nich docela drzost.

Zobrazit celou diskusi