Fotogalerie
7 fotografií

„Bohužel lékaři měli pro Martinovy rodiče špatné zprávy. Ochrnutí dolních končetin je u Martina podle doktorů s největší pravděpodobností trvalé. V současné době má ochrnuté i ruce. Tam prý je šance, že se při cvičení a dostatku vůle u pacienta podaří vrátit hybnost a cit,“ prozradil Blesk.cz zdroj z okolí Zachovy rodiny.

„Mluvil jsem s maminkou Martina. Prý Martin hýbe hlavou a mluví. Bohužel stále je ochrnutý od pasu dolů a nemůže hýbat ani rukama. Podle toho, co mi paní Zachová říkala, tak si Martin ještě ale stále úplně neuvědomuje, co se stalo,“ říká David Novotný, který je pořadatelem soutěže Muž roku, kterou Martin Zach v pátek, tedy pouhý den před svým zraněním, v Náchodě vyhrál.

„Martinova maminka a i jeho tatínek jsou z toho ale opravdu ve velkém šoku a celou tu tragédii nesou opravdu dost těžko. K Martinovi zatím lékaři pouští pouze rodinu, ale hned jak to bude možné, tak ho pojedu do nemocnice navštívit,“ dodává Novotný.

Martin Zach si těžké poranění krční páteře, po kterém ochrnul, přivodil v sobotu během skoků do vody na lyžích. „Martin dopadl na jiné místo, než měl a hlavou narazil na bahnité dno. Při tom si poranil krční páteř a okamžitě ochrnul na horní i dolní končetiny,“ popsal Zachovo zranění jeden ze svědků tragického skoku do vody na rybníku Kačák nedaleko Vrchlabí.

Muž roku Martin Zach: Ochrnuly mu ruce i nohy!