Martin musel dokonce podstoupit další operaci a leží v motolské nemocnici na jednotce intenzivní péče. „Není na tom dobře, začaly mu selhávat i ledviny,“ řekla Blesku kamarádka rodiny.

Martin Zach se zranil den po soutěži 29. srpna a první operaci, která trvala sedm hodin, podstoupil v nemocnici v Hradci Králové. Odtamtud byl před měsícem helikoptérou přepraven do Fakultní nemocnice Motol. Blesku personál potvrdil, že leží na spinální jednotce. Rodiče Zacha nechali přemístit proto, že v Motole pracuje specialista na pacienty po zranění míchy.

Léčení Zachova zranění se ovšem brzy po převozu zkomplikovalo. Přes přísné informační embargo Blesk.cz zjistil, že mladík musel být znovu operován. „Byla provedena takzvaná revize původní operace obratle a míchy,“ svěřil zdroj. Zach je už delší dobu zpět na jednotce intenzivní péče, a to ve velmi vážném stavu. „V jednu chvíli mu selhávaly i ledviny, snad se to ale pomalu stabilizuje,“ dodal zdroj.


Pomoc pro Martina
Na Martina Zacha (24) nezapomněli ani organizátoři soutěže. Za 14 dnů pořádají slavnostní večer Muž desetiletí a část výtěžku chtějí věnovat na Martinovu rehabilitaci, řekl Blesk.cz David Novotný.

Večer se uskuteční 23. října v divadle v Hronově a letošního vítěze Martina Zacha na něm zastoupí stříbrný Jakub Kauer. Pro každého soutěžícího je připravena cena v hodnotě 20 tisíc korun, kterou si sám vylosuje. Výtěžek z akce a sponzorské dary budou rozděleny na dvě části. Jednu dostane Martin na následnou rehabilitaci a jako pomoc k návratu do běžného života, druhou speciální pedagogické centrum v Náchodě.