Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Pražský magistrát: Kapsáře a nepoctivé taxikáře vyženeme!

Kdo si zaplatí, ten pojede!
Kdo si zaplatí, ten pojede!  (Autor: Foto Blesk – David Malík)
Autor: Tereza Hořínková - 
20. srpna 2009
06:11

Dvojjazyčné informační cedule o památkách, povinnost umístit taxametr v taxících na palubní desku i zpřísněné postihy pro kapsáře. To jsou některé z návrhů, o kterých se bude jednat na magistrátu přesně za týden.

Tyto změny navrhuje Asociace cestovních kanceláří a magistrát s nimi souhlasí. A co je cílem? Odstranit špatnou pověst o České republice v zahraničí a přilákat více cizinců.

„Praha je takovou vstupní branou pro Českou republiku a její špatná image škodí celé zemi,“ domnívá se mluvčí Asociace českých cestovních kanceláří a agentur Tomio Okamura s tím, že cílem celé akce je definitivně odstranit negativní informace o Česku, které se v poslední době objevují snad ve všech zahraničních průvodcích. Proto asociace požaduje po magistrátu jisté změny.

„Vyžadujeme například povinné umístění taxametru na horní části palubní desky tak, aby byl vždy jasně vidět i ze zadních sedaček,“ dodal Okamura. Další navrhovanou změnou je zpřísnění postihů pro kapsáře a zloděje, nebo že by hnědé ukazatele v centru Prahy směřující turisty k památkám měly být v budoucnu dvojjazyčné.

„Čech ukazatel Pražský hrad nepotřebuje, cizinec však slovu Pražský hrad vůbec nerozumí,“ směje se odborník na cestovní ruch. A magistrát se novým změnám vůbec nebrání! „Jakýkoliv rozumný návrh, který pomůže Praze, je předem přijat. Jsem dokonce ochoten s ním jít až do Poslanecké sněmovny,“ řekl Blesk.cz náměstek primátora Rudolf Blažek. Ten tak příští čtvrtek bude o změnách na magistrátu teprve jednat a návrhy chce ještě vypilovat.

Návrhy, o kterých budou jednat

✔ povinné umístění taxametru na horní části palubní desky

✔ zpřísnit postihy pro kapsáře, zloděje a další pouliční kriminalitu tak, aby byly tresty odrazující

✔ možnost ukazatelů k památkám také v angličtině

✔ zpřísnit podmínky pro pobyt cizinců, kteří porušují naše zákony (např. formou porušíš-li podruhé, jsi vyhoštěn)

✔ zpřísnění podmínek pro udělování povolení k pobytu cizincům v ČR, např. minimálně středoškolské vzdělání

✔ podpora kongresové turistiky (účastníci by dostávali zdarma jízdenky na MHD atd.)

✔ zpřehlednění informací o způsobu koupě jízdenky pro cizince

miroslav ( 25. srpna 2009 02:35 )

nehulte-díky

miroslav ( 25. srpna 2009 02:34 )

jste hovado-nehulte prosím-miro

bonnie ( 20. srpna 2009 10:59 )

Pan primátor se opět namaskuje a vyrazí do terénu vyhubit zlé a nepoctivé taxikáře. Jeho mise bude opět velice uspěšná.Z dobře informovaných kruhů jsem se dozvěděl, že letos se přestrojí za Ilju Muromce. Zatím shání po Praze laptě.

abraxas62 ( 20. srpna 2009 09:56 )

Sním o tom,že jednou naložím pana Okamuru,vybourám se s ním a taxametr mu díky vystřelenému airbagu obtiskne cenu na čelo,nebo rovnou urazí tu žlutou palici

sakra ( 20. srpna 2009 09:37 )

20 let snahy nevedl k ničemu, peníze a tzv. "demokracie" je vždy až na prvním místě!

Zobrazit celou diskusi