Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Foto od čtenáře: Kaufland prodával zkažená a plesnivá vejce!

Autor: pes - 
6. srpna 2009
12:08

Zkažená vejce, pokrytá plísní a vyteklý žloutek! Taková vejce našel čtenář Blesk.cz v trutnovském Kauflandu. Jako důkaz poslal do redakce šokující fotografie.

"Nevěřili jsme s manželkou vlastním očím! Že si vůbec někdo dovolí něco takového prodávat," řekl pro Blesk.cz Petr Mendřický, který si plesnivých vajec všiml. Na případ prý také okamžitě upozornil Českou obchodní inspekci (ČOI).

Přitom reklama Kauflandu lákala zákazníky na levná a čerstvá vejce: Čerstvá vejce Best Farm o 72% levnější! 6,90 Kč za 10 vajec!

Taková vejce prodávají v trutnovském Kauflandu! Taková vejce prodávají v trutnovském Kauflandu! | pro Blesk.cz Petr Medřický

A co na to zástupce trutnovského Kauflandu? "V zájmu naší společnosti je mít samozřejmě na všech našich prodejnách zboží výhradně čerstvé. Lze předpokládat, že se zde jedná o selhání jednotlivce na jedné prodejně," řekl pro Blesk.cz mluvčí Kauflandu Michael Šperl.

Taková vejce prodávají v trutnovském Kauflandu! Taková vejce prodávají v trutnovském Kauflandu! | pro Blesk.cz Petr Mendřický

Kaufland vejce prodává pod vlastní značkou Best Farm. "Pod značkou Best Farm podléhají všechny výrobky přísné kontrole kvality, prováděné specialisty," vychvaluje Kaufland výrobky na svém webu. Zárukou kvality mají být průhledné obaly, aby si zákazník mohl zboží prohlédnout. Jedině to pravděpodobně zachránilo zákazníky před koupí plesnivých vajec, kterou sice ušetříte peníze ale ne svoje zdraví. Plísně totiž produkují toxiny, které můžou vážně poškodit lidské zdraví. Ze zkažených vajec zase můžete chytit salmonelu.

"Celou situaci jsme okamžitě prověřili, odstranili jsme vadná vejce a provádíme kontrolu našich zásob vajec tak, aby se již další nepříjemnosti neopakovaly," dodal Šperl.

Víte o dalších místech, kde koupit podobné "zaručeně čerstvé" zboží? Napište nám o tom! Náš e-mail: online@ringier.cz

mothertu ( 6. srpna 2009 22:22 )

Včera jsem si vejce koupila a datum spotřeby byl 5.8.2009 !!!! Proto byla zlevněná, tak když kupují něco u čeho prochází lhůta spotřeby, tak ať si pak nestěžují !!! a asi není problém otevřít víko a podívat se, já to dělám vždy jestli nejsou třeba prasklá ..........

mitie ( 6. srpna 2009 19:33 )

pri cteni vasich prispevku se mi zveda zaludek. Ty supermarkety v CR jsou fakt nechutny...ale je to zase jenom o lidech...ti co tam pracuji a vidi, co se prodava by meli zavolat hygienu...treba anonymne...jdu blejt

amalka ( 6. srpna 2009 18:17 )

ale zkuste se podívat třeba do německého Kauflandu, stokrát lepší kvalita, čístota, nízké ceny, oproti tomu v Česku kaufland podřadné zboží, špínna hnus. To samý Penny Market. Češi jsou asi nižší třída než Němci.

whore ( 6. srpna 2009 17:40 )

Pracuji na centralnim sklade Radonice . Prodejna je ešte fajn čo sa deje na centrale je hnus .Reparovane balene maso vozenie jogurtu a mlika v nechlazenich kamionech. Ukrajinci bez papiru . Obsluha VZV bez papiru rovna se uraz rovna se žadna pojistka je tam toho tolik že je to už neunosni . Nabourane palety s vejci prolezene červy a hura expedovat na prodejnu . Všechno to stoji na parte Mirka Dušina P.K P. K M. T O. Ž P. K s jedna šlapka u pana šefa

piskutek ( 6. srpna 2009 15:54 )

No penny na tom není o nic líp.Rohlíky jsou kolikrát tvrdé jak kámen a maso nebo šunky tady jsou taky prolezlé kde čím.Nemluvě o tom že v obchodě penny v blízkosti mého bydliště se díky aktivnímu rozřezávání folii které drží pohromadě plata cukru a mléka proháněji mravenci.

Zobrazit celou diskusi