Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

V Ústí nad Orlicí našli miminko v babyboxu

Ilustr. foto
Ilustr. foto  (Autor: Jan Doležal)
Autor: ČTK, jos - 
27. července 2009
08:30

Do babyboxu v nemocnici v Ústí nad Orlicí v pondělí nad ránem někdo odložil novorozenou holčičku. Dítě je zdravé, snad se narodilo přímo vedle vyhřívané schránky. Jde o 22. dítě odložené v Česku do babyboxu.

O miminku informoval předseda Nadačního fondu pro odložené děti Statim Ludvík Hess.

Venkovní dvířka orlickoústeckého babyboxu se otevřela před 02:30. Službu měl ředitel nemocnice, dětský lékař Martin Procházka. Se zdravotní sestrou vyzvedli vnitřními dvířky z babyboxu holčičku zabalenou v ručníku i s placentou. Podle lékaře se snad narodila vedle babyboxu.

"Holčička je zcela zdravá, váží 2,90. Podle sestřičky, která měla službu, jsem jí dal jméno Lucinka," citoval Hess Procházku.

V Orlickoústecké nemocnici byl babybox otevřen loni 8. března.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

bobina ( 27. července 2009 12:54 )

Souhlasím s tím,že je špatné již to,že ženy mohou rodit anonymně jen v jednom špitále v republice. Jinde to prostě nejde a k vůli tomu se stále rodí pokoutně. Je to blbost,protože někomu zkrátka vadí i ten fakt,že musí udat své jméno. Stačilo by kdyby byla vyhrazena určitá částka v rozpočtu na nanonymní porody a myslím si,že by to vyšlo stát daleko levněji nežli budování a udržování baby boxů. I když na druhou stranu - zaplať pán bůh alespoň za ně!!!

gogo ( 27. července 2009 12:35 )

Ta nepřesnost vyjadřování je dnes úděsná... Oni to miminko nenašli ! To odložení dítěte je ihned avizováno na příslušném oddělení. Kdyby se spoléhalo na to, že ho někdo někdy náhodou najde, tak to by bylo špatné... Ale je smutné, že stát nevytváří pro rodičky takové podmínky, aby k odkládání dětí nemuselo vůbec docházet...

Zobrazit celou diskusi