Úterý 7. května 2024
Svátek slaví Stanislav, zítra je Den vítězství
Oblačno, bouřka 21°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Klaus: Šrotovnému řekl NE!

Václav Klaus
Václav Klaus  (Autor: ČTK)
Autor: ČTK, pal - 
9. července 2009
10:37

Prezident Václav Klaus vetoval zákon, který navrhoval zavedení šrotovného. Sněmovně se tak k projednání vrátí i zrychlení odpisů nebo prodloužení doby podpory v nezaměstnanosti.

"Jedná se o zákon, který je diskriminační, nesystémový, s mnohými legislativními chybami a v konečném důsledku s velmi nejistým pozitivním účinkem," uvedl Klaus na svých internetových stránkách. O rozhodnutí prezidenta dnes ČTK informoval Martin Erva z tiskového odboru Pražského hradu.

Za nejproblematičtější pasáž zákona Klaus označil zavedení státního příspěvku na nákup nového automobilu, takzvané šrotovné. "Toto opatření je vysoce diskriminační. Upřednostňuje průmysl na úkor jiných sektorů hospodářství a v rámci něj dává přednost krátkodobým zájmům několika silných podniků automobilového průmyslu na úkor jiných odvětví a firem, které nemají tak silné lobbyistické zázemí," stojí v prohlášení.

Zákon obsahuje protikrizová opatření ČSSD, která kromě jiného počítají se zavedením šrotovného, zrychlením odpisů nebo prodloužením doby podpory v nezaměstnanosti. Jeho přijetí bylo výsledkem kompromisní dohody ČSSD s ODS.

derek ( 9. července 2009 14:48 )

šrotovné stejně k ničemu když je u nás škodovka nejdražší. A tak už zbýva jenom Dacia . Takže diky pane prezidente konečně správně šrotovné je blbost a zničí akorát přirozenou poptávku a prohloubí krizy

smrk ( 9. července 2009 12:38 )

a proč myslíš, máš taky takovou výplatu jako on, že s ním souhlasíš kamaráde ?

jockey ( 9. července 2009 12:10 )

tentokrát s jeho argumenty jednoznačně souhlasím. A to i přesto, že mám v plánu si v případě uzákonění šrotovného koupit nové auto..

dadka5 ( 9. července 2009 11:24 )

Máme super prezinde!.-)))

komarius ( 9. července 2009 11:14 )

ASPOŇ NĚKDY TO KLAUSOVI MYSLÍ.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa