Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Pozdvižení v Boskovicích: Sraz klubu dvojčat!

Sobotního srazu Klubu dvojčat a vícečat se zúčastnilo 60 dvojčat a jedny trojčata.
Sobotního srazu Klubu dvojčat a vícečat se zúčastnilo 60 dvojčat a jedny trojčata.  (Autor: Michal Budík)
Autor: bum - 
14. června 2009
18:24

Kolik lidí může běhat po světě zásluhou jedenašedesáti porodů? Třeba i stotřiadvacet. Právě tolik se jich v sobotu sjelo na sraz Klubu dvojčat a vícečat do boskovického westernového městečka.

Vůbec nejlepší bilanci měly na srazu manželé Hlouškovi a Zátopkovi. Obě dvojice se mohou pochlubit hned dvěma páry dvojčátek. Čáp přitom v obou rodinách naděloval pouze samé holčičky. Starší se Hlouškovým i Zátopkovým narodily v roce 2004, mladší pak shodně v roce 2008. "Když mám všechny čtyři vypravit například na cestu autem, trvá mi to asi hodinu," řekla Blesku Zuzana Hloušková (29).


Srazů dvojčat se pravidelně zúčastňují bratři Ivan a Milan Havlíčkovi (53) a Marie Marie Jančová se sestrou Janou Floriánovou (47). Srazů dvojčat se pravidelně zúčastňují bratři Ivan a Milan Havlíčkovi (53) a Marie Marie Jančová se sestrou Janou Floriánovou (47). | Michal Budík

Srazů dvojčat se pravidelně zúčastňují bratři Ivan a Milan Havlíčkovi (53) a Marie Marie Jančová se sestrou Janou Floriánovou (47).


Když ale přiloží ruku k dílu i manžel, stihnou to prý dvakrát rychleji. "Všechno zvládáme celkem v pohodě. Nechápu maminky, které mají jedno nebo dvě děti a údajně nic nestíhají," uvedla Zuzana Hloušková. Pouhá šikovnost ale sama o sobě na výchovu čtyř dětí nestačí. Takto velká rodina má pochopitelně také tomu úměrnou spotřebu. "Manžel chodí do práce i na tři směny. Tedy teď už vlastně jen na dvě," opravila se mladá maminka.

Nejstaršími účastnicemi srazu byly sestry Libuše Matulková z Jeseníku a Vlasta Kozlovská z Úsobrna. V červenci oslaví obě dámy neuvěřitelných osmdesát let. "Jsme jedna duše a jedno tělo," tvrdí svorně. Trvají jednoznačně na tom, že mezi dvojčaty existuje záhadné, mimořádně pevné pouto. Bez ohledu na to, jaká od sebe sourozence dělí vzdálenost.


Jsme jedna duše, jedno tělo, říkají často dvojčata. Jsme jedna duše, jedno tělo, říkají často dvojčata. | Michal Budík

Jsme jedna duše, jedno tělo, říkají často dvojčata.


"Sestra mi ráno volá, že se okolo druhé hodiny ranní vzbudila a musela si namasírovat nohu. Já jsem dělala v tu dobu přesně totéž. Jí řekli, že se nemá stresovat předevčírem, mně to doktor řekl včera." Podobných příkladů jsou prý jednovaječné, hluboce se milující sestry schopny uvést bezpočet.

jarka40 ( 18. června 2009 08:07 )

Není nad relevantní informace pane redaktore......Zátopkovi mají 3 holky a jednoho chlapce.

jindra76 ( 15. června 2009 08:21 )

Opravuji článek máme tři holky a jednoho kluka.

Zobrazit celou diskusi