To, že byl její životní partner blízko smrti, Janžurová úzkostlivě tajila. Nakonec to byl sám Remunda, který Blesku řekl: "Měl jsem mozkovou mrtvici. Janžurka mě vytáhla z hrobu."

Ještě před časem byl stav partnera Janžurové vážný. Teď už začíná mluvit. "Už je to mnohem lepší. Mluvím sice pomalu, ale mozek naštěstí fungovat nepřestal," rozpovídal se Remunda. Když mozková mrtvice udeřila, Remunda si pár týdnů v nemocnici poležel. Byla to ale jeho žena Iva, která se rozhodla vrátit ho zpátky do života. "Musíš si trénovat mozek," řekla mi jednoho dne a já zase začal žít," vyprávěl Remunda.

342418:gallery:true:true

"Ivuška je takový náš generál. Ona velí a všechno řídí. Tím mně ale velice pomohla, opravdu jsem vstal z postele a šel rovnou na prkna," pokračoval. Se svým rodinným divadlem tenkrát hráli Vrátíš se ke mně po kolenou, kterou Remunda s Janžurovou napsali a on zrežíroval. "Ivuška měla pravdu. Musím cvičit paměť, a tak pořád píšu. To je pro můj mozek ten nejlepší lék," přiznal s tím, že vlastně přežívá jenom kvůli ženě svého života. "Ivuška je moje slunce. Teď točí někde na Moravě. Už aby byla doma. Stýská se mi," netajil herec.

342416:gallery:true:true

Proč si tedy Janžurovou nikdy nevzal? "Ani nevím. Rodily se holky. Nebyl čas. Jsme spolu přes 40 let a ten papír nám pořád nechybí," vysvětlil. V tu chvíli mu zazvonil mobil. "To je dcera Sabina. Musím už nahoru. Nechce, abych se tady s vámi unavoval. Dcery se o mne starají skvěle, jsou fajn, po mámě. Tak ahoj," rozloučil se životní partner Ivy Janžurové.