"Pan Remunda včera zemřel, víc vám k tomu nemám co říct," potvrdila smutnou zprávu Aha! Janžurová, která s hercem žila 44 let, má s ním dvě dcery - Sabinu a Theodoru, ale nikdy se nestali manželi.

Janžurová už před třemi měsíci zrušila většinu všech svých pracovních závazků a nepřijímala nové. Podle informací Blesk.cz Remunda trpěl velkými bolestmi, na které mu jeho Ivuška, jak jí láskyplně říkal, dávala morfiové náplasti. Bohužel ty měly řadu vedlejších účinků, Remunda byl dezorientovaný, ztrácel se ve vlastním domě a mnohdy své blízké nepoznával.

Stanislav Remunda prodělal před čtyřmi lety mozkovou příhodu. Ve své ženě měl ale velkou oporu. Vozila ho na vyšetření do nemocnice, byla mu pořád nablízku. A hlavně ho dokázala neustále zapojovat do rodinného života. "Nedám mu chvilku pokoj. Zaměstnávám ho a proháním, nutím do procházek a návštěv. Vím, že je to potřeba,“ svěřila se Iva.

V 90. letech založil soukromé divadlo, kde režíroval rodinné inscenace v hlavní roli s Ivou Janžurovou. Do posledního možného společně stáli na divadelních prknech.

Remunda byl ženatý s herečkou Blankou Vikusovou, známou z několika televizních seriálů. Od počátku 70. let žil v nemanželském vztahu s herečkou Ivou Janžurovou.

Fotogalerie
8 fotografií