Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Venezuelská policie zabavila rekordní dvě tuny kokainu

Kokain
Kokain  (Autor: Wikipedia.org)
Autor: ČTK, šim - 
12. května 2009
07:23

Operace venezuelské policie proti pašerákům drog vyvrcholila zatčením tří osob a zabavením dvou tun kokainu. Podle místních úřadů jde o největší množství drogy, které se podařilo v posledních měsících ve Venezuele zajistit

Jak informoval v Caracasu novináře Nestor Reverol, který řídí venezuelskou protidrogovou agenturu, společná sobotní operace policie a armády byla namířena proti venkovskému ranči v centrálním státě Miranda. Při prohlídce objektu objevili policisté 1983 kilogramů čistého heroinu a zadrželi tři osoby - dva Venezuelany a jednoho Kolumbijce.

Ranč sloužil jako jedna ze základen na pašerácké trase vedoucí z Kolumbie přes Venezuelu až do USA a Evropy. Podle Reverola se policii podařilo zasadit latinskoamerické narkomafii "těžký úder".

Pašeráci měli právě v úmyslu nalodit zásilku v ceně několika milionů dolarů na loď směřující do zahraničí.

Už v předcházejících dnech zadržela venezuelská policie ve státě Trujillo na západě země další zásilku v podobě téměř tisíce kilogramů marihuany.

Jen během loňského roku zabavila venezuelská policie podle Reverola celkem přes 18 tun kokainu a zatkla přes dva tisíce osob napojených na pašeráckou síť.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi