Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Topolánek: Když práci hledáte, tak ji nakonec najdete!

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: ČTK, oj - 
7. května 2009
19:09

Kdo hledá práci, ten si ji nakonec podle odcházejícího premiéra Mirka Topolánka najde. Řekl to dnes novinářům v Praze po skončení summitu EU o nezaměstnanosti.

Reagoval tak na otázku zahraničního novináře, který se ho zeptal, co by vzkázal několika milionům lidí, kteří letos a příští rok přijdou o práci kvůli hospodářské a finanční krizi. Sám Topolánek přitom přijde v pátek o post premiéra.

"Já sice přijdu o místo, ale ne o práci, protože práci, když ji hledáte, tak ji i najdete, a to je i rada pro všechny ostatní," odpověděl premiér s tím, že na takovou otázku od něj nelze očekávat humornou odpověď.

Svým výrokem ovšem pobouřil rakouského sociálnědemokratického europoslance Hannese Swobodu. Ten podle agentury APA žádá od Topolánka omluvu. Swoboda také vyzval předsedu Evropské komise Josého Barrosa a lídry členských států, aby zaujali k Topolánkově výroku stanovisko. "Názor českého ministerského předsedy ukazuje, jak důležité je naše volání po sociální Evropě," prohlásil podle APA Swoboda.

gogo ( 8. května 2009 12:07 )

Abychom nejásali předčasně.... Samozřejmě že Topolánek a jeho parta byl unikát, jaký se v našem státě opakuje maximálně jednou za deset let, ale do těch nových ministrů se vkládá naděje jen proto, že si říkáme, že snad horší již to být nemůže. Ale tím si nejsem jist.....

komarius ( 8. května 2009 11:44 )

OSMÝ KVĚTEN SE ČESKÉMU NÁRODU HISTORICKY DAŘÍ:SKONČILA VÁLKA A ZBAVILI JSME SE NEJHORŠÍHO POLITIKA NAŠI HISTORIJE A JEHO VLÁDY!!!!!

kocka22 ( 8. května 2009 06:51 )

hledat práci na severu Čech či Moravy, ne v Praze. On už má svý penízky jako poslanec jistý, tak ať nenasírá zbytek národa.

gogo ( 7. května 2009 19:45 )

která chudině vzkázala : "Když nemají chleba, ať jedí koláče !" Na rozdíl od pana Topolánka přišla poté o hlavu .... Pan Topolánek jen na pár měsíců o post předsedy vlády .... Inu francouzská revoluce je již historií.... A ještě by měl možná tento designovaný politik znát píseň : ....Hej pane králi nebuď líný, vem hadry a jdi mezi lid ... !!!

siroky11 ( 7. května 2009 19:40 )

Co on ví o práci? Maximálně tak o ní někde mohl číst, nebo mu o ní vyprávěla babička? Kecá o něčem a ani neví o čem!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa