Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Barborka z ostravského babyboxu se vrátí k matce

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: ČTK, brum - 
7. května 2009
13:15

Půlroční Barborka, kterou její osmnáctiletá matka Aneta Tokarčíková z Havířova na Karvinsku odložila koncem ledna do babyboxu, se vrátí k matce. Ve čtvrtek o tom rozhodl havířovský okresní soud.

Jde o první dítě odložené v Česku do babyboxu, které se vrátilo zpět k rodině.

Matku policie vypátrala v souvislosti s řešením jiného případu. Policie celostátně hledala jejího tehdejší přítele a otce dítěte. Mladá žena tvrdila, že Barborku odložila v nouzi. Dítě se pak snažila získat zpět. Soud ale dvakrát její žádosti zamítl a prodloužil předběžné opatření, kterým byl kojenec svěřen do péče zařízení Domeček. Důvodem byl především fakt, že Tokarčíková nesplňovala všechny podmínky a neměla pro dítě dostatečné zázemí.

Situace se změnila až dnes. "Soud rozhodl, že bude předáno zpět do péče matky. Netrvali jsme na tom, aby bylo předběžné opatření o umístění dítěte v kojeneckém ústavu prodlouženo. Vzdali jsme se práva odvolání a souhlasili jsme s tím, že dítě bude předáno 8. května matce," řekla mluvčí havířovské radnice Jana Pondělíčková.

cert ( 8. května 2009 09:48 )

Ta slecna se rozhodla radeji zivit sveho pritele prizivnika a grazla, nez aby se starala o svoje dite. Takove "slapnuti vedle"zena s materskym pudem proste neudela. I u zvirat matky vedi, ze mladata je treba chranit a to treba i pred jejich otcem. Ta slecna zrejme nema ani inteligenci zvirete. Neverim, ze se za par mesicu natolik zmenila, aby to dite v budoucnu, az ji bude zase vic prekazet neskoncilo nekde...kdovikde tentokrat.

amethyst18 ( 7. května 2009 22:52 )

Souhlasím s Tím,aby se malá vrátila k mamince.Mohla jednat ve svízelné situaci a poporodní depresi tak jak jednala.Důležité je ,že malinká neskončila v kontejnéru jako se to v některých případech stalo a vrátit se to zpět nedá.Holky obou vám fandím atˇ se vše zlepší,já jsem byla se synem od 2,5 let také sama a nemocná a zvládli jsme to s pomoci mé rodiny.Když syn dovršil 12 let podrobila jsem se složité operaci,ale vždy jsem se měla o koho opřít O SYNA.Tak to bude i u vás dvou.Věřím tomu.Že najdete oporu jedna v druhé a budete se těšit z každého krásného prožitého okamžiku.

miriam ( 7. května 2009 22:35 )

ano, četla, a právě PROTO jsem napsala, že šlápla vedle. v sedmnácti není až tak těžké udělat chybu, že? a proto jí přeju hodně sil a štěstí do života. tečka, bez dalších komentářů

krokodyl ( 7. května 2009 19:36 )

Slapla vedle ? Cetla jsi kdo je tatinek ditete ? Co je to za cloveka ? Pokud nekouka koho pusti mezi pysky, tak at se pak nedivi... Chudak dite az se to dozvi...

miriam ( 7. května 2009 18:10 )

to gord: osmnáctiletá mládež po celém světě bezstarostně trajdá po diskotékách, party, cestuje - štědře sponzorována rodiči - a pak je tu jedna holka, co šlápla vedle, a v tomhle věku řeší úplně sama trochu jiné problémy, že? mohla jít na potrat, byla by bez starostí a ty bys neměl koho kritizovat. neudělala to, snaží se o dítě postarat - já jí moc držím palce, aby jí to vyšlo a aby barborku dokázala vychovat sama jsem byla v osmnácti jelito, neumím si představit, že bych tuhle situaci zvládla.

Zobrazit celou diskusi