Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Svědectví Barborčiny babičky: Aneta byla špatná matka

Sylva Mezeyová (70), babička Barborky
Aneta Tokarčíková (18) z Havířova. První matka, která odložila dítě do babyboxu a vystoupila z anonymity  (Autor: Pavel Čempěl)
Autor: Pavel Čempěl - 
9. března 2009
05:00

Kauza tříměsíční Barborky z babyboxu se zamotává. Na policii kvůli svědectví předvolali babičku dívenky Sylvu Mezeyovou (70).

Její pohled na bezmála tříleté soužití se »snachou « Anetou Tokarčíkovou (18) nevyznívá pro matku holčičky vůbec lichotivě. Výpověď babičky jí může vrácení dítěte velmi zkomplikovat.

Sylva Mezeyová (70), babička Barborky Sylva Mezeyová (70), babička Barborky | Pavel Čempěl

"V zájmu Barborky by bylo, kdyby si ji osvojil někdo, kdo ji bude mít opravdu rád. A to Aneta není," říká nekompromisně bývalá zdravotní sestra Mezeyová. Aneta podle ní jako matka zklamala. „Co si mám myslet o ženě, která drží v jedné ruce cigaretu a v druhé dítě, kterému nadává do parchantů,“ kroutí hlavou babička. Odložení Barborky ji ale nezaskočilo. „Když malá plakala, nejednou jsem slyšela, jak jí vyhrožuje: Půjdeš do babyboxu, ty mrcho uřvaná,“ tvrdí Mezeyová. Sama Aneta žádost o rozhovor odmítla s tím, že teď musí vyřešit nějaké problémy. Už si stihla najít nového přítele a nyní se údajně zdržuje v bytě jeho matky. Na pracovnice sociálky, které prověřují zázemí pro výchovu dítěte, to ale dojem neudělalo. Soud na jejich doporučení o měsíc prodloužil Barborčin pobyt v kojeneckém ústavu a Aneta dostala za úkol uspořádat si zatím domácnost tak, aby v ní mohla holčička bezproblémově vyrůstat.

lukava ( 9. března 2009 11:28 )

Jsem ráda za každou pozitivní reakci na situaci kolem Anety a Barborky. Jsem s Anetou v kontaktu a snažím se jí podpořit a alespoň trochu jí pomoct. Pevně doufám, že dostane druhou šanci a že Barborka dostane šanci být se svou mámou. Nechápu, proč jí tchýně tolik kritizuje. Zajímalo by mne, jestli jim (Anetě, Barborce a také svému synovi) byla ochotná nějakým způsobem pomoci, když se dostali do tíživé finanční situace. Děkuji všem, kdo Anetu s Barborkou podpoří alespoň svým pozitivním názorem.

paila ( 9. března 2009 09:08 )

souhlasím, ta stará paní podle jejího vlastního měřítka zklamala, tak nechápu co soudí druhé.

slavka ( 9. března 2009 08:36 )

Kdyby se moje mateřství mělo hodnotit podle názoru mojí ex-tchýně, tak jsem taky špatná matka. Děti jsem mlátila, nedávala jim najíst, tahala je po hospodách a jánevímco ještě. A starat jsem se o ně chtěla jen proto, abych nemusela pracovat a dostávala sociální dávky.Dokonce jsem podle ní zavinila i alkoholismus mého ex-manžela... Možná, že kdyby se té babičky někdo zeptal na názor, zjistil by možná, že za to, že se její syn ocitl ve vězení a nestará se o dítě, může také její snacha. Samozřejmě nevím, jaká je Aneta matka, neznám ji, ale rozhodně bych nestavěla na výpovědi a názoru staré paní, která ji zjevně nemá ráda a která sama vychovala problémového syna.

miriam ( 9. března 2009 07:49 )

Je zvláštní, jak tvrdě někoho hodnotí žena, která sama vychovala kriminálníka, který se ani nepostará o ženu a dítě... viz jeden z předchozích článků: "Krátce nato policie zatkla jejího druha (31), otce Barborky, který se vyhýbal vězení za loupežné přepadení."

Zobrazit celou diskusi